ini

Amb motiu del 25 aniversari de la mort de la guitarrista i compositora María Luisa Anido ‘Mimita’, el departament de Guitarra de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona ret un homentatge a la que fou una de les guitarristes més importants de la història recent de la música.

El projecteMaría Luisa Anido: el llegat tarragoní” vol retre un homenatge merescut a aquesta gran guitarrista i compositora. Des del departament de guitarra de Tarragona (format en gran mesura per professors que la van conèixer i en van ser alumnes) s’impulsen un seguit d’actes perquè l’alumnat del centre i el públic en general coneguin la repercussió que va tenir “Mimita” en les diferents generacions de guitarristes que van conèixer-la, en especial la seva estreta relació amb l’Escola i Conservatori de la Diputació a Tarragona i molt especialment gràcies a les professores, ara jubilades, Joana Albiol i Montse Oterino.

CALENDARI d’ACTES

  • 6 de maig de 2022 – Auditori Diputació (Pere Martell, 2)

- 17.30 h: Inauguració de l’exposició “María Luisa Anido: el llegat tarragoní”

- 18.30 h: Taula rodona, amb la participació de guillem Pérez-Quer, Stefano Aruta, M.Esther Guzman i Joana Albiol, moderadora: Pilar Ramon.

- 20.00 h: CONCERT HOMENATGE, a càrrec de Carmen Becerra

  • 7 de maig de 2022 – Auditori Diputació (Pere Martell, 2)

- De 10 a 13 h: MASTERCLASS de María Esther Guzmán, per als alumnes de la XI Mostra de Joves Guitarristes. [Oberta a tot el públic]

- A les 18 h CONCERT de cloenda de la XI Mostra de Joves Guitarristes, amb la participació de M. Esther Guzmán

María Luisa Anido, el llegat tarragoní

El “llegat” de María Luisa Anido és fruit de la seva estreta relació amb la ciutat i amb el Conservatori de Tarragona. En les següents seccions podeu veure part de tot el material que s’ha recollit amb motiu d’aquest homenatge. Conté tant la part material (documents, objectes personals d’ella, partitures manuscrites…) com la part més humana ( la seva generositat, els seus ideals) i la purament guitarrística (la seva concepció estètica de la música, les peculiaritats tècniques i sonores, hereves de l’escola Tárrega).