ini

Obrir les portes de l'Escola i Conservatori als centres escolars de la demarcació, fent-los partícips d'activitats musicals

El Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, realitza el programa d'activitats educatives musicals: Les escoles al Conservatori. Es tracta d’un programa emmarcat dintre de les activitats del centre amb la finalitat d'obrir les nostres portes a les diferents escoles de la demarcació.

L'augment progressiu de visites de diferents centres durant aquests últims anys, la resposta i el gran volum de peticions rebudes ens ha permès consolidar aquest projecte.

La resposta massiva i encoratjadora dels centres escolars
enforteix un treball d’educació musical conjunta

Objectius

  • Apropar els nens i les nenes a un centre d’estudis musicals.
  • Conèixer els instruments de forma lúdica.
  • Tenir l’oportunitat de veure, sentir i tocar els instruments de l’orquestra simfònica.
  • Gaudir de la música a traves de contes musicals i cançons adients a cada edat.
  • Escoltar música clàssica i actual amb diferents instruments sent conscients de les seves característiques peculiars.

El desenvolupament de l'activitat

S'estructura en tres grans blocs:

I part: conte 'El carnaval dels animals' Lloc: Sala X.Gols
Per mitjà d’uns petita història com a fil conductor, es presenta d’una manera amena i distesa aquesta obra de Camille Saint –Saëns. En ella els alumnes tenen l’oportunitat d’escoltar diferents instruments del centre (Trombó, saxo, piano, contrabaix, violí i flauta travessera) així com la música descriptiva d’alguns animals.

II part: presentació i interacció amb els instruments Lloc: Sala Noble
Utilitzant com a liev-motive els animals presentats en el conte, es presentaran les diferents famílies d’instruments. En la presentació s’explicaran les característiques bàsiques, la forma de tocar, les parts dels instruments i la relació d’agut i greu.

Després de cada presentació, podran sortir voluntaris alguns alumnes per tocar l’instrument.

III part: Cantem tots junts. Lloc: Sala Noble
En aquest darrer bloc l’objectiu principal és que els alumnes s’adonin que qualsevol pot fer música, ja sigui tocant o cantant.
S’improvisarà un petit concert on els alumnes cantaran 3 cançons (Cloc, clic, cloc; Peix peixet i Quan les oques van al camp) acompanyats per tots els instruments que han intervingut en l’espectacle.