ini

Difondre la música i perfeccionar la formació amb concerts i cursos especialitzats, que omplen de música l'estiu de Tarragona

Cursos impartits per professorat de reconeixement internacional i un programa de concerts oberts a la ciutat

El Festival Internacional de Música està especialment adreçat a l’alumnat de més nivell del nostre centre i a altres músics d’arreu del nostre país o de l’estranger. El  Festival té lloc durant el mes de juliol. La seva celebració, ja consolidada, situa el Conservatori de Tarragona entre les ofertes que es fan a Catalunya d’aquest tipus de formació  en període no lectiu, i dóna la possibilitat al nostre alumnat de treballar amb músics de nivell superior d’altres indrets.

La vessant acadèmica del Festival permet obtenir
formació especialitzada de reconeguts professionals

La vessant acadèmica del Festival Internacional de Música dóna l’oportunitat de rebre formació especialitzada de professionals amb reconeixement internacional, intercanviar experiències amb altres alumnes i enriquir-se amb la pluralitat de formes de treball i la diversitat de nivells en l’àmbit de la interpretació musical. 

En paral·lel a la proposta pedagògica, el FIM ofereix un programa de concerts, així com un acte inaugural en unes dates prèvies. 

Objectius pedagògics

  • Donar l’oportunitat a alumnes i professors de rebre consells de professionals reconeguts internacionalment.
  • Rebre noves visions, pel que fa a tècnica i interpretació.
  • Contrastar nivells amb alumnes i professionals d’arreu de l’Estat Espanyol i de l’estranger.
  • Enriquir-se amb la pluralitat de formes de treball i diversitat de nivells.
  • Intercanviar experiències, tant a nivell d’alumnes com de professors.
  • Oferir l’oportunitat als alumnes de conèixer nous professors, la qual cosa és important pels seus estudis en un futur immediat.
  • Crear una atmosfera de treball intensiu, diferent a la que es realitza durant el curs escolar.
 
A més dels beneficis pedagògics, un dels principals objectius d’aquest cicle és el de fer participar a la ciutat i al públic en general de l’ambient que genera un esdeveniment d’aquest tipus, oferint una programació de concerts de qualitat.
 
El cicle de concerts del Festival té lloc a l’Auditori Diputació, un espai molt adient per la seva bona acústica, on el públic té a l’abast intèrprets i grups musicals de qualitat a preus simbòlics.  Els concerts s’inicien amb un acte inaugural de caràcter multidisciplinari, a través d’un espectacle inèdit on la música, el teatre, la dansa i les arts plàstiques es fonen per oferir un espectacle únic en els carrers i places de la part alta de Tarragona.
 
Tant la programació de concerts, com els diferents cursos que s’ofereixen es poden consultar a la web del Festival Internacional de Música.