ini

Treballar conjuntament per interpretar un repertori de qualitat, creant una gran formació orquestral

La Jove Orquestra reuneix als alumnes dels tres conservatoris de Grau Professional de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa en un projecte comú

La Jove Orquestra reuneix als alumnes dels tres conservatoris de grau professional de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa en un projecte pedagògic comú que van néixer l’any 1999 amb la intenció de tenir una orquestra simfònica que fomenta el treball en equip, l’esforç, l’aprenentatge com agrupació i l’inici cap una professionalització musical. Gràcies a aquest treball i esforç conjunt, es pot oferir a l’alumnat la possibilitat de formar part d’una formació orquestral que, degut a les dimensions i característiques que aconsegueix, permet preparar un repertori de nivell elevat i adquirir l’experiència i hàbits necessaris per a futures intervencions més professionals.  

Aproximadament 60 alumnes conformen la Jove Orquestra que està integrada per agrupacions de corda, vent i percussió. El mes de juliol realitzen les colònies musicals i durant una setmana treballen el repertori escollit amb el director convidat,  que després interpretaran per al públic en 3 concerts a diferents municipis.

L’estada culmina amb la programació de diferents concerts a auditoris de la demarcació que projecten el resultat del treball realitzat
 

El procés del projecte es desenvolupa a partir d’unes proves de selecció que condueixen a l’alumne a plantejar-se seriositat i rigor en el seu estudi, anàleg al funcionament que trobaríem en les orquestres professionals. Un cop seleccionada la plantilla i durant la setmana d’estada  en espais externs als centres, es realitza un treball intensiu d’assaigs parcials i generals amb un director convidat. 

Objectius

  • Facilitar el treball conjunt, compartint coneixments musicals i experiències de convivència a nivell musical entre l’alumnat dels tres centres d’ensenyament musical de la Diputació de Tarragona
  • Formar part d’una gran agruapció musical que requeriex l’aportació de l’esforç i el treball personal amb un objectiu comú. 
  • Conèixer de primera mà el funcionament d’una orquestra simfònica que pot interpretar un repertori rellevant, que difícilment es pot assolir en el marc de formacions de dimensions més petites.
  • Adquirir l’experiència necessària per una possible continuïtat professional de l’alumnat que realitzi estudis superiors.
  • Participar en un treball intensiu durant els assajous i aprendre a treballar amb un alt nivell de participació.


L’alumnat que participa d’aquest projecte es beneficia, tant dels assajos parcials, com dels generals veient el funcionament intern d’una orquestra fins arribar al producte final que es materialitza en els concerts oberts als auditoris. Aquests concerts serveixen als alumnes com a part de l´aprenentatge musical i per veure materialitzat l’esforç realitzat durant l’stage. Al mateix temps, els concerts tenen com a objectiu la projecció externa del treball realitzat, donant visibilitat de la tasca pedagògica dels Conservatoris de la Diputació.