ini
  • del 8 al 13 de gener

Dimarts 8

MASTER-CLASS CONTRABAIX  amb Miguel Àngel Cordero
Lloc: Aula 11
Horari: 14.00 a 15.00 h i 16.00 a 21.00 h
Adreçat alumnes de contrabaix d’Escola i GP
 
Miguel Àngel Cordero, Músic contrabaixista multidisciplinar. Va estudiar al Conservatori Liceu, on va obtenir el títol superior de Música Clàssica en l’especialitat de contrabaix. Més tard va estudiar a l’ESMUC, obtenint el títol superior de Jazz i Música Moderna en l’especialitat de contrabaix i baix elèctric. Es va formar amb màsters amb Wolfgang Güttler i Thomas Martin en música clàssica i Cristian McBride en jazz. Com a sideman free-lance ha participat en diverses formacions i acompanyat artistes arreu del món com Sílvia Pérez Cruz, Alfonso Vilallonga, Joan Manuel Serrat, Arianna Savall, Noah, Miguel Poveda, Maria del Mar Bonet,Marina Rossell, Lidia Pujol i formacions com la Big Band Granollers, la Big Band Taller de Músics i el grup suïs Pechrima. Al seu currículum s’hi afegeixen produccions musico-teatrals com West Side Story, T’estimo, ets perfecte ja et canviaré, el Superbarber de Sevilla, Amants i Tot Lloll, així com una llarga llista de pel·lícules com ara Mi vida sin mi, Transiberian ,La vida abismal, i Cerca de tu casa; també la participació a programes de televisió com Surti com surti, Senyores i senyors, La Marató de TV3. Com a docent, és professor del grau superior al ESEM Taller de Músics de Barcelona, al Conservatori superior de les Illes Balears a Palma de Mallorca i grau professional al conservatori de Terrassa.
 
 
CREACIONS! X.GOLS 
Lloc: Aula 16/23
Horari: 17.00 a 18.30 h
Adreçat alumnes de 4t, 5è i 6è de GP

 

TROBADA amb…  Daniel Ligorio
Lloc: Sala Noble
Horari: 17.30 a 20.00 h
Adreçat alumnes de piano de  GP
Obert a tothom
 
En aquesta sessió es realitzaran unes classes obertes i els alumnes tindran l’oportunitat d’un intercanvi d’impressions amb el pianista convidat.
 
Daniel Ligorio, considerat per la crítica i el públic com un dels joves pianistes de més projecció del panorama nacional. Ha ofert recitals sol i amb orquestra en les sales i els festivals més prestigiosos del país amb gran èxit de critica i públic. Destaquem l’opinió del cèlebre compositor Xavier Montsalvatge: “L’art pianístic de Daniel Ligorio no enganya, perquè és per sobre de tot, autèntic”. Els darrers anys ha participat en importants projectes d’enregistraments i estrenes mundials. Des del 2005 és professor de piano i música de cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu. Els diversos premis obtinguts com a pianista i component de grups de cambra li han obert les portes a importants gires de concerts, tant a Europa com a Amèrica i a l’Àsia.
 
 
 
ASSAIG LES NOSTRES CANÇONS
Lloc: Aula  22
Horari: 17.30 a 19.00 h
Adreçat alumnes de piano d’AA1r
 
 
 
CONFERÈNCIA LUTHIER VIOLÍ I VIOLA  amb  Lluís Clapers
 Lloc: Aula 7
Horari: 17.30 a 18.30 h GP 1r, 2n i 3r 
18.30 a 19.30 h GP 4t, 5è, 6è
Adreçat alumnes violí i viola GP
Com mantenim el nostre instrument? Com està construït? El mestre luthier ens mostrarà com es construeix un violí, podreu veure un violí a mig construir, i també us ensenyarà com mantenir-lo ben cuidat. Fins i tot us donarà algun consell per a que pugui sonar millor!
 
JUGUEM AMB L’INSTRUMENT 
Lloc: Aula 19
Horari: 17.30 a 18.30 h 
Adreçat alumnes Programa Suzuki i Bàsic I Violí
 
Podem jugar amb el nostre instrument? O i tant que sí! Ens divertirem amb el violí alhora que aprenem aspectes teòrics de l’instrument.

 

COMPOSEM!! X. GOLS
Lloc: Aula 17/19
1Horari: 8.30 a 19.30 h
Adreçat alumnes d’Avançat 3r 
 
RODA D’ORGUE I GUITARRA
Lloc: Sala X.Gols/Aula 10
Adreçat alumnes Iniciació acompanyats de familiars
 
GUITARRA: Sala X.Gols
17.30 a 18.00 h Iniciació A i mig C
18.00 a 18.30 h Iniciació B i mig C
 
ORGUE: Aula 10
17.30 a 18.00 h Iniciació B i mig C 
18.00 a 18.30 h Iniciació A i mig C
 
PERCUSSIONS CORPORALS 

amb Anna Llombart, ballarina, professora i coreògrafa de claqué i percussions corporals

 Lloc: Aula 6
17.30 a 18.30 h 
 Avançat 1r C i meitat 1r B
18.45 a 20.00 
Avançat 2n B i meitat grup  A
 
L’objectiu del treball amb la percussió corporal és potenciar la capacitat de crear i expressar el ritme, establint el propi cos com a instrument bàsic i principal de percussió. Preparem el cos per experimentar i viure internament la música, la dansa i el ritme de la manera més natural i orgànica possible. A través d’una experiència viva, directa i dinàmica descobrirem que estem ballant la música que creem amb el cos.
Anna Llombart. Ballarina, professora i coreògrafa de claqué i percussió corporal. Es dedica al Claqué des del 2001 i a la Percussió Corporal des del 2006. Fins a l’actualitat, imparteix classes regulars i monogràfics de claqué i de percussió corporal adaptat a diferents tipus de públic i necessitats: ballarins de contemporani, músics, percussionistes, cantants de coral, ballarins de claqué, artistes de circ i team buildings arreu de Catalunya.

 

CURS IMPROVITZACIÓ DE GUITARRA amb Pau Duran
Lloc: Aula 16
17.30 a 20.30 h 
Adreçat alumnes guitarra Avançat 1r, 2n i 3r Obert a tothom
 
Pau Duran
Nascut a Torredembarra el 1994, va estudiar  música a l’Escola Municipal de la mateixa localitat amb el Ferran Rodríguez, al Conservatori de Tarragona amb la Joana Albiol i a l’ESMUC amb l’Àlex Garrobé. Ha treballat aspectes de la improvisació contemporània amb el Feliu Gasull i l’Agustí Fernández i de l’àmbit jazzístic amb l’Àngel Ferrer i el Raül Reverter.
 
 
CONCERT INTERCANVI DE L’AULA DE CANT  DEL CONSERVATORI DE TORTOSA
Lloc: Sala X. Gols
19.00 h
Adreçat a alumnes de Cant
Obert a tothom

 

ASSAIG PARCIALS BANDA GP
Lloc: Conservatori 
Horari: 17.30 a 21.00 h PARCIALS
AULES:
Flautes : 4
Oboès: 26
Clarinets: 29
Saxòfons: Polivalent
Trompeta: 13
Trompa: 2
Trombons, fagot i tuba: 0
Percussió: Auditori
 
 
 

Dimecres 9

ASSAIG MINIATURES DE CARNAVAL
Lloc: Sala X.Gols
17.30 a 19.00 h 
Adreçat a alumnes de piano d’AA2n

 

GAUDIM DE LES CORDES
Lloc: Aules 6, 7, 10, 11
17.30 a 19.00 h 
Adreçat a alumnes de Violí i Viola Bàsic II i AA1r, 2n i 3r  
Farem una Gimcana de quatre proves amb els nostres instruments. Quin equip serà el guanyador?
 
CREACIONS!! X. GOLS
Lloc: Aula 16/23
15.30 a 17.00 h
Adreçat alumnes GP 4t, 5è i 6è
 
VISITA A L’ORGUE DE LA CATEDRAL
Sortida des del Conservatori
17.20 h Alumnes piano AA3r (tornada al conservatori a les 18.20h).
18.30 h Alumnes piano GP 2n i 3r (tornada al conservatori a les 19.30h)
 
ACORDS I DESACORDS amb Albert G. Pomerol
Lloc: Aula  22
17.30 a 19.00 h
Alumnes acompanyament piano (5è i 6è GP)
Obert a alumnes de piano GP 4t
 
Taller que té com objectiu familiaritzar-nos amb l’acord com a pilar de construcció  dins el sistema tonal. Experimentarem les relacions entre ells, amb la melodia i les seves funcions bàsiques.
Albert G. Pomerol és pianista, compositor, formador i de Tarragona. El món de la música l’acompanya des de petit, ha estat el seu, un camí eclèctic que el porten des del Conservatori Tarragona amb la Natàlia Oterino fins a Madrid treballant allí amb mestres importants del món clàssic, sobre tot amb l’Almudena Cano i Emilio Molina. 
Un cop finalitzats els estudis superiors, allí mateix descobreix la música llatina, brasilera i es retroba amb la improvisació, abandonada a la infantesa, per acabar establir-se a Barcelona i profunditzar en el Jazz trobant mestres de primer nivell (Iñaki Sandoval i Albert Bover) al Conservatori Superior del Liceu i una escena continua on poder desenvolupar-se com a músic i compositor tant de temes propis adequats al trio de jazz com orquestral en composicions per audiovisuals. Durant tot aquest procés de creixement forma part de bandes de tot tipus, la última, amb “The Beatings Souls”, novament una formació musical d’arrel negra amb la que hi sent una proximitat especial. Actualment és professor de piano al Conservatori de Tarragona completant així el cercle ficant al servei i compartir allò que pot oferir com a formador, vessant que cuida des del principi de la seva carrera
 
TALLER D’INTRODUCCIÓ A LA TABLATURA amb Ferran Rodríguez de Aróstegui
Lloc: Sala Noble
17.30 a 20.30 h
Adreçat alumnes Guitarra GP   
Obert a tothom
 
Gran part del repertori que ens ha arribat del renaixement i el barroc (segle XVI fins al XVIII) el trobem escrit en tablatura. Aquest sistema de notació es basa en una representació gràfica de l’instrument per al qual està destinada la composició. 
Aquest curs pretén donar les eines bàsiques per a que els alumnes puguin consultar les fonts originals abans reservades a musicòlegs i investigadors i actualment a disposició del públic en general.
 
 
ASSAIG PARCIALS BANDA GP
Lloc: Conservatori 
17.30 a 21.00 h PARCIALS
AULES:
Flautes : 19
Oboès: 26
Clarinets: 29
Saxòfons: Polivalent
Trompeta: 13
Trompa: 2
Trombons, fagot i tuba: 0
Percussió: Auditori
 
 

Dijous 10

SORTIDA AL LICEU: ASSAIG GENERAL ÒPERA MADAME BUTTHERFLY
Sortida des de l’estació de trens  de Tarragona  a les 14’42h. (Cal estar 15 minuts abans)
La funció durarà de les 17.00  a les 20.00 h
Tornada amb el tren de les 20.24 h
Arribada a l’estació de Tarragona 21.38 h

 

 
ASSAIG BANDA GP
Auditori
17.30 a 21.00 h 
 
ASSAIG CORS AA2n i AA3r 
Auditori
18.00 a 19.00 h
 
 
EL TAMBOR MÀGIC: taller de contes i percussió
Sala Noble
17.30 a 18.15 h 
Bàsic I A i meitat B
 
18.45 a 19.30 h 
Bàsic I C i meitat B

Obert a tothom

Petit cercle de contes i tambors narra històries plenes de ritme i moviment on els personatges sempre van acompanyats pel ritme del tambor. Escoltarem contes meravellosos de diverses parts del món…

 
TREBALLEM AMB...  TÀNIA PARRA
La Tània  és professsora de piano de l’Escola de Música i Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació a Girona. Ens diu que no és compositora, però li encanta inventar-se contes al piano com “En Mi, el petit pingüí”, “Contes al piano”,” Salta, saltiró!”, “Un viatge imprevist!”, perquè els petits pianistes, tot jugant, aprenguin a expresar-se a través del piano.
 
Els alumnes podrán treballar amb la Tània les seves peces i descubrir com els personatges dels seus contes viuen i parlen mitjançant aquest màgic instrument.
“En Mi, el petit pingüí”
Sala X.Gols
17.15 a 18.45 h 
BÀSIC I alumnes piano i BI/II alumnes de percussió
“Contes al piano”
Sala X.Gols
19.00 a 20.00 h 
BÀSIC II
 
VISITA A L’ORGUE DE LA CATEDRAL
Sortida des del Conservatori
17.20 h Alumnes orgue B2 i AA1r (tornada al conservatori a les 18.20h).
18.30 h Alumnes piano GP 1r (tornada al conservatori a les 19.30h)
 
 
 
MASTER-CLASS VIOLONCEL amb ORIOL CATALÀ
Aula Polivalent
17.00 a 19.00 h ESCOLA
19.00 a 20.30 h GRUP VIOLONCELS
Alumnes Violoncel
 
Oriol Català començà a l’edat de set anys els seus estudis musicals al Conservatori professional de música de la Diputració de Tarragona, amb R. Zanni i els continuà al Conservatori de Vila-seca amb D. Blay, obtenint menció d’honor en l’especialitat de cambra. 
Ingressa al RCSMM (Real Conservatorio Superior de Música de Madrid) sota la direcció de I. Fanlo. Paral·lelament inicia la seva trajectòria com a violoncel·lista modern, amb V. Gil a l’escola de música La Creativa, encara a  Madrid. 
Posteriorment, es desplaça a Berlin a la recerca d’altres sonoritats amb el seu instrument, formant part de projectes d’altres gèneres musicals i formant-se a la vegada amb M. Muellbauer, de manera puntual. 
Retorna a Catalunya, al Conservatori Superior del Liceu, on es gradua amb l’especialitat de violoncel clàssic al mateix temps que es desenvolupa dins del llenguatge modern amb formacions de diferents estils. Actualment forma part d’Aupa quartet i desenvolupa activament amb altres formacions tant amb el violoncel com amb altres instruments.   
 
 
TALLER “TUBS AL VENT” amb Joaquín Sánchez Gil 
Lloc: Aula 7
17.30 a 18.30 h 
Bàsic II Vent fusta i vent metall
 
19.00 a 20.00 
Avançat 1r Vent fusta i vent metall
 
El taller de construcció d’instruments musicals amb material reciclats és una activitat en la que aprendrem i comprendrem les qualitats del so, tècniques de construcció d’instruments musicals i maneres d’utilitzar els materials  entre altres continguts. Una experiència musical creativa i participativa per a descobrir l’immens plaer de construir, reutilitzar, reciclar i fer música.
Joaquín Sánchez Gil (1984) és natural de Almargen (Málaga). Clarinetista i “tañedor” d’instruments varis, convencionals (clarinet, clarinet baix, armònica cromàtica, flauta travessea, ney, kaval...) i no convencionals (instruments d’invenció pròpia). És titulat en Educació Musical per la universitat de Granada. Realitza concerts didàctics, conferències i tallers (Vibra-tó, Música en las maletes...)

 

CREACIONS!! X. GOLS
Aula 16/23
16.00 a 18.00 h
Adreçat alumnes GP 4t, 5è i 6è
 
 

Divendres 11

ASSAIG BANDA GP
Lloc: Auditori
17.30 a 21.00 h

 

ASSAIG MUNTATGE AULA CANT
Lloc: Aula 4
18.00 a 20.00 h
Aula Cant
 
Intorno al mondo della Luna de J.Haydn
 
TREBALLEM AMB…TÀNIA PARRA
Els alumnes podrán treballar amb la Tània les seves peces i descubrir com els personatges dels seus contes viuen i parlen mitjançant aquest màgic instrument.
 
“Contes al piano”
Lloc: Aula 22
17.15 a 18.15 h 
BÀSIC II

 

 “En Mi, el petit pingüí”
Lloc: Sala X.Gols
17.45 a 18.45 h Assaig
18.45 h CONCERT
BÀSIC I alumnes piano i BI/II alumnes percussió
Obert a tothom

 

PERCUSSIONS CORPORALS  amb Anna Llombart
Lloc: Aula 6
17.15 a 18.30 h 
Avançat 2n C i meitat 2n A 
18.45 a 19.45 h
Avançat 1r A i meitat 1r B
 
L’objectiu del treball amb la percussió corporal és potenciar la capacitat de crear i expressar el ritme, establint el propi cos com a instrument bàsic i principal de percussió. Preparem el cos per experimentar i viure internament la música, la dansa i el ritme de la manera més natural i orgànica possible. A través d’una experiència viva, directa i dinàmica descobrirem que estem ballant la música que creem amb el cos. 

 

CONTE MUSICAL: LA FESTA DEL SENYOR TALP 
Montse Blay, Laura Nogueras i Albert Rodríguez 
Basat en el conte d’Anabel Sáiz Ripoll
 
Lloc: Sala Noble
17.30 h  a 18.15 h Sensibilització acompanyats de familiars 
Obert a tothom

 

 
 
“GUILLEM TELL. UNA ÒPERA DE CONTE” amb Rat Cebrian
Lloc: Aula 16
17.30 a 18.15 Bàsic 2 C i mig B
18.30 a 19.15 Bàsic 2  A i mig B
 
Ambientada a la Suïssa de fa 800 anys, ens narra la història popular de com un grup de persones  aconsegueix revelar-se contra els invasors.
No és fàcil lluitar contra la por als austríacs que manen i tenen aterrits els suïssos, però la destresa i la valentia de Guillem, que arrisca la vida del seu propi fill, salva, finalment, el seu poble.
MontserRat Cebrián és mestra i narradora d’històries des de fa més de 30 anys. 
Sap que la música, amb la seva expressivitat i força, és capaç de narrar els sentiments, les emocions i les il·lusions més importants. 
L’òpera que ens presentarà n’és un bon exemple.
 
Ella és mare de tres fills que han après a conèixer i estimar la Música en aquest Conservatori.
 
 
 
COMPOSEM!! X. GOLS
Lloc: Aula 17/19
18.30 a 20.00 Avançat 3r 
 
CURS DE TÈCNICA I INTERPRETACIÓ amb Carmen Becerra
Lloc: Aula 7
  10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 20.00 h 
  Adreçat alumnes guitarra GP
  Obert a tothom 
  
La Carmen Becerra va estudiar al Conservatori Professional de Tarragona amb la professora Joana Albiol.  Al llarg del curs 1985-86 va conèixer a Mª Luisa Anido amb la qual inicia una entranyable relació d’amistat i d’altra banda, és l’origen d’una laboriosa relació professional; Va aprendre d’ella, principalment, interpretació de Tàrrega, Llobet i música espanyola, i sobretot, es va impregnar del caràcter, estil i interpretació de la magistral obra composada per la gran María Luisa Anido.
Va estudiar també amb J. L. Rodrigo, Carles Trepat, i va rebre classes del prestigiós professor José Tomás. També va rebre cursos de perfeccionament impartits per David Russell, Marco Socías, Gerardo Arriaga, Hugo Geller, Jorge Cardoso, José Tomás, Fernando Rodríguez, Eduardo Falú, Roland Dyens, Eliot Fisk, entre d’altres.
Guanyadora de nombrosos premis nacionals i internacionals, actualment compagina l’activitat concertística amb la pedagògica, és membre del QUARTET NIE i imparteix classes a l’escola de música “Aiete MUSIKA ESKOLA” a Sant Sebastià (Guipúscoa).
 
 
TALLER DE PERCUSSIONS CORPORALS amb Anna Llombart
 
Lloc: Sala Mozart 
20.00 a 21.30 h 
Adreçat als alumnes de GP acompanyants de pares i mares
 Recomanable per tota persona amb ganes de passar una bona estona i alliberar les tensions del dia a dia.
 Cal portar roba còmoda
 
PLACES LIMITADES. Cal apuntar-se a Consergeria.
 
AQUESTA ACTIVITAT NO REQUEREIX CAP CONEIXEMENT DE MÚSICA
L’objectiu del treball amb la percussió corporal és potenciar la capacitat de crear i expressar el ritme, establint el propi cos com a instrument bàsic i principal de percussió. Preparem el cos per experimentar i viure internament la música, la dansa i el ritme de la manera més natural i orgànica possible. A través d’una experiència viva, directa i dinàmica descobrirem que estem ballant la música que creem amb el cos.

Dissabte 12

ASSAIG TUTTI BANDA GP I CORS
Lloc: Auditori 
10.00 a 11.00 h  Assaig Cors Avançat 2n i 3r
10.00 a 13.30 h Assaig banda GP 

Diumenge 13

CONCERT DE LA BANDA DE GRAU PROFESSIONAL
Lloc: Teatre Tarragona 
16.00 h Prova de so Banda
17.15 h prova de so Cor i Banda
18.30 h CONCERT
 

Documents relacionats