Banda Simfònica de la Diputació

Banda Simfònica de la Diputació

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona és un projecte pedagògic comú que va néixer l’any 2004 amb l’objectiu de comptar amb una gran agrupació de vent i percussió dels tres centres d’ensenyament musical de la Diputació, que des de feia temps anaven creixent en nombre d’alumnes i d’instruments.

Una vuitantena d’alumnes de vent i percussió dels tres conservatoris integren cada any la Banda Simfònica, que es reuneix en temps de vacances d’estiu. L’estada compta amb la presència d’un director convidat i permet treballar intensament un repertori concret. La feina d’assajos i aprenentatge col·lectiu culmina amb la realització de tres concerts oberts al públic a diferents auditoris de les comarques de Tarragona.

 

Els projectes educatius en general i el sector musical en particular s’han vist afectats pel context de la pandèmia de la COVID-19 i en aquesta nova edició tenim ganes de reprendre l’esperit fundador de la Banda Simfònica i fer vibrar de nou les sales de concert amb la música nascuda del treball i convivència dels joves músics després d’aquest temps de silenci.

El programa d’aquesta edició gira entorn a la música procedent dels Estats Units d’Amèrica. La proposta que fa Miguel Etchegoncelay va des del repertori americà més consolidat fins la producció més avantguardista dedicada al món de la banda.

Podeu trobar més informació a aquest enllaç