Jove Orquestra de la Diputació

Aquest any, la Jove Orquestra de la Diputació de Tarragona farà la seva 16a. edició. Després de l’èxit d’altres anys, es constata la necessitat d’un projecte de jove orquestra compartit entre els tres conservatoris de la Diputació pel gran benefici pedagògic, artístic, social i humà que aporta.

Malauradament, hem patit una aturada del projecte de dos anys, a causa de la situació sanitària que es dona a nivell mundial. Per aquest motiu, el projecte es reprèn amb moltes ganes, amb la voluntat de continuar proporcionant als alumnes una activitat molt important per a la seva formació musical i humana. És necessari anar recuperant la normalitat, tot i que cal ser conscients que caldrà prendre totes les mesures necessàries i seguir els protocols establerts per garantir la seguretat de l’alumnat, professorat, totes les persones implicades en el projecte i les seves famílies.

L’activitat pedagògica que es desenvolupa en aquesta Jove Orquestra és del tot diferent a la que l’alumnat rep  durant el curs. Es tracta d’una activitat intensa, alhora que divertida, on l’alumnat pot formar part d’una orquestra la qual, per les seves dimensions i el seu nivell, només es troba en una activitat d’aquestes característiques. Es reuneix l’alumnat dels tres centres realitzar un projecte comú, creant una orquestra que només és possible gràcies a la suma dels esforços dels conservatori de Tarragona, Tortosa i Reus. Gràcies a aquesta coordinació i treball conjunt, es pot interpretar un repertori que, per a cada conservatori per separat, seria inabastable per la plantilla requerida i pel nivell de dificultat del mateix.

La gran importància d’una orquestra d’aquestes característiques, sorgida dels conservatoris de la Diputació de Tarragona, rau en què, a més de donar una formació de qualitat a l’alumnat, es mostra la gran tasca que s’està realitzant en els nostres centres i que es posa de manifest en els concerts que es realitzen a diferents auditoris de la demarcació.

Podeu trobar tota la informació a aquest enllaç