Diputació de Tarragona
MENU
Diputació de Tarragona

Xerrada - Col·loqui "Els germans"

Família i escola: espai compartit.

  • Notícies
  • 23|05|2019

El passat dimarts 21 de maig va tenir lloc la tercera xerrada-col.loqui dins el marc Escola i Família : Espai Compartit. Aquest cop el tema estava centrat en els germans com a actors protagonistes de la trama familiar. 

Durant la xerrada els familiars que van assistir van reflexionar sobre el papers dels germans dins del sistema familiar. Van refrescar conceptes com el vincle, la detecció de necessitats, la homeostasi del sistema familiar, els sentiments, la resiliencia, entre d’altres. 

Els conceptes teòrics van donar pas a una dinàmica de grup on vam compartir experiències personals vitals, reflexions al voltant dels seus sistemes familiars, dubtes, situacions del dia a dia i possibles solucions.

“El patiment acaba quan acceptes i t’estimes al teu fill tal i com és.”

“Els germans que viuen aquestes situacions es fan més forts.”

“Encara ara em costa superar les sensacions d’abandonament.”

“Els germans sempre volen més.”

“És una elecció dels germans com gestionaran el futur amb el seu germà discapacitat. Nosaltres com a pares l’hem de respectar.”

“Plores fins que no pots més i deixes de plorar. Ells et donen la força.”

“Estem orgullosos dels nostres fills.”

“La vostra lluita es un exemple i una lliçó vital per els vostres fills.”

 

Moltíssimes gràcies a totes les famílies assistents i en especial a la Sara ja que va ser una valenta que va posar la veu als germans dels nois i noies de la nostra escola.