Vés al contingut

Ceràmica. Perfeccionament de torn, i tècniques d'alta i baixa temperatura.(3 dies/setmana)

 • Inscripció: Amb cita prèvia
 • Data límit:
 • Inscriu-te

d

Ceràmica. Iniciació al torn i tècniques decoratives. Baixa temperatura (980º): Iniciació a la ceràmica i al torn, assoliment de les bases i conèixer els materials per a la realització dengalbes , formulació desmalts i treballar diferents tècniques decoratives en baixa temperatura ( 980º ).

Ceràmica. Perfeccionament de torn, i tècniques dalta temperatura (1250º): Conèixer i explorar el treball a alta temperatura i les diferents possibilitats treballant el torn i tècniques manuals i també el desenvolupament dacabats i esmaltats a partir del coneixement dels materials i les diferents coccions.

Rakú i sigilates: El Rakú es una tècnica oriental molt antiga que requereix del coneixement tant dels factors que intervenen en el procés de realització com dels materials que es fan servir. 

Projectes ceràmics i Treballs de recerca o investigació en tècniques ceràmiques.

* Si per circumstàncies alienes a L’Escola s’ha de suspendre 1 o diverses sessions de treball del curs es farà la devolució de l’import corresponent.

d                                                            d

d

                

 • Docent:
 • Dies: Del 2 d'octubre al 20 de desembre
 • Horari: De 16 a 20 h
 • Preu: 252 €
 • Modalitat: Presencial
 • Àmbit Ceràmica i oficis artístics
 • Tipus de formació: Curs
 • Durada: 108 h - 144 h
 • Places: 15
 • Lloc: Escola per l'Art i la Cultura a Tortosa

  https://www.dipta.cat/municipi/tortosa

Programació:

Ceràmica. Iniciació al torn i tècniques decoratives. Baixa temperatura (980º):  al torn comencem des del el centrat fins a la realització de peces amb encaix i tapadores,  cada alumne al seu nivell haurà d’anar realitzant els diferents exercicis per tal d’assolir la tècnica. Aprenentatge  de tècniques bàsiques de decoració com ara, l’esgrafiat, el calat el marbrejat i l’estriat. Realització i formulació d’esmalts de baixa temperatura, i les diferents aplicacions d’aquests.

Ceràmica. Perfeccionament de torn, i tècniques dalta temperatura (1250º): realització d’exercicis al torn exigents,  aprendre a seriar, polir , brunyir amb precisió . Formular i realitzar esmalts d’alta temperatura. Cristal·litzacions. Textures amb gres per expansió.

Rakú i sigilates: conèixer les diferents variants i positivitats de la tècnica, com ara el Rakú tradicional amb esmalts, el Naked i els mentalitzats de  coure amb textures.  

Projectes ceràmics: l'alumne presentarà un projecte que li permeti aprofundir i investigar a nivell de discurs creatiu. El professor lacompanya i lassessora per tal que assoleixi els objectius plantejats sempre i quant el projecte hagi estat viable tant en laspecte tècnic com en leconòmic.Aquest taller està destinat especialment per alumnes que tinguin un coneixement avançat en ceràmica . Lexecució del projecte és anual.

Treballs de recerca  investigació en tècniques ceràmiques: l'alumne experimentat que es vol centrar en el camp de lexperimentació, que necessita dun espai, infraestructura i materials, i també sempre i quan sigui necessari lassessorament del professor.

 

Objectius:

Ceràmica. Iniciació al torn i tècniques decoratives. Baixa temperatura (980º):  interioritzar bé els passos i moviments  per a forjar els fonaments de la tècnica del torn. Aprendre i comprendre el procés de la ceràmica i conèixer els materials més comuns i el seu comportament en baixa temperatura.

Ceràmica. Perfeccionament de torn, i tècniques dalta temperatura (1250º):  a partir d’un seguit d’exercicis més complexos que els d’iniciació, per trobar dificultats i aprendre-les  resoldre.  Coneixement dels materials d’alta temperatura, així com les diferents pastes de gres i porcellana.

Rakú i sigilates: aprendre i realitzar esmalts de Rakú. Realitzar i aplicar terres sigil·lates. Conèixer les corbes de cocció i la manipulació de les peces en el procés de cuita, (les cuites de Rakú només es realitzaran els dijous).

Projectes ceràmics: Que l’alumne pugui afrontar el seu projecte amb seguretat i en un espai adequat. 

Treballs de recerca  investigació en tècniques ceràmiques: centrar-se en una tècnica i desenvolupar-la al màxim per treure-li el màxim rendiment sota la supervisió del professor.  

d

d                                     

s

        

 

Entrevistes amb la docent: del 18 al 29 de setembre : https://citaprevia.ubintia.com/dipta/?go=b2ZpY2luYT0yNDYmaWRpb21hPWNhX0VT#nbb