L'Escola d'Art i Disseny de Tarragona mostra el seu talent a la ciutat

Exposició 'Art you talking to me?' al Centre d'Art de Tarragona

15 alumnes que han estudiat a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona exposen una part del seu treball més destacat al Centre dArt de Tarragona.

'Art You Talking to Me' és un recull de treballs trencadors i que es descontextualitzen de l'entorn acadèmic per a plasmar una manera de ser i d'entendre l'art, molt personal. Trobarem instal·lacions interactives, animacions, dibuixos, quadres i peces tridimensionals que ens ajudaran a comprendre la diversitat de disciplines artístiques que s'assoleixen a l'Escola d'Art i Disseny. Treballs de Joieria, Pintura, Disseny gràfic i web, Animació i Fotografia que han estat curosament seleccionats pel professor Manel Margalef, comissari d'aquesta exposició.

El títol, un joc de paraules en anglès, vol generar una complicitat amb l'espectador. Interpel·la a qui mira i li pregunta directament 'Parles amb mi?' Jugant amb la fusió de les paraules art i are. Amb aquest títol es fa, ja d'entrada, una declaració d'intencions on no només es tracta de muntar una mostra de treballs d'escola sinó, que es va més enllà. Es tracta d'obrir-se a la ciutat i al món de l'art en general. Una exposició ambiciosa i sense complexes que mostra el talent que tenim al nostre voltant.

Els alumnes que participen d'aquesta exposició col·lectiva són: Abel Cano (Animació), Alma Megías (Fotografia), Pol Masip (Fotografia), Ana Gómez (Il·lustració), Mireia Martínez (Il·lustració), Arnau Matas (Gràfica Publicitària), Matías Cubillos (Gràfica Interactiva), Ivan Puente (Gràfica Interactiva), Carmen Peralta (Arts Aplicades al Mur), Nacho Mateu (Arts Aplicades al Mur), Oriol Enguany (Arts Aplicades Al Mur), Pau Nogueiro (Arts Aplicades al Mur), Elena Moreno (Joieria) i Marta Garcia (Joieria).

Art you talking to me?

Els llocs de treball i domèstics, aquells que ocupen els éssers humans en les seves actuacions quotidianes, es poden convertir en objecte de construcció cultural i de representació artística. Els objectes quotidians -que ocupen aquests espais- gaudeixen d'aspectes materials i formals, simbòlics i narratius. En definitiva, història per la memòria i matèria per als sentits. Projectar  una mirada conceptualitzada i una acció de representació implicada, els pot omplir de significació per sobre de les seves funcions utilitàries. Tal com diu Baudrillard, tothom se sap, si és que no se sent, jutjat pels seus objectes, i en el fons cada un se sotmet a aquest judici, encara que només sigui per desmentir-ho.

Manel Margalef
Comissari de l’exposició
 

 

Art you talking to me?
Inauguració > 10 de maig a les 19 h.
Exposició
Del 10 de maig al 10 de juny de 2019
De dimarts a divendres de 16 a 19 h
Dissabtes d’11 a 13 i de 16 a 19 h
Diumenges i festius d’11 a 14 h

Centre d’Art Tarragona
Espai expositiu Tinglado 2
Moll de Costa, 8