L'EADTarragona celebra un any més el Dia Mundial del Disseny Gràfic

Les activitats estan dirigides, principalment, a l'alumnat dels cicles de Gràfica publicitària i Gràfica interactiva i es podran seguir de forma telemàtica

cruz novillo eadt dia mundial disseny
Conferències i exposició sobre l'obra de Cruz Novillo i al voltant del disseny gràfic.

El proper dimarts 27 d'abril es commemora mundialment el dia del disseny gràfic. L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona ha organitzat un matí d'actes vinculats a la comunicació visual. Les activitats estan dirigides, principalment, a l'alumnat dels cicles formatius de Gràfica publicitària i Gràfica interactiva i consisteixen en dues conferències al voltant del disseny gràfic, una exposició i una activitat lúdica participativa a mode de concurs sobre conceptes de disseny gràfic.

10 h. Conversa amb Laura Meseguer i Gerard Joan

Dues persones amb una trajectòria molt interessant i reconeguda en el món del disseny gràfic i especialment en la disciplina de la tipografia. Laura Meseguer és tipògrafa, docent i autora de diferents llibres sobre tipografia. Gerard Joan ha treballat des de diferents entorns en el món del disseny gràfic després d'estudiar a l'EADT, amb projectes singulars i rellevants. Ara han unit sinèrgies per treballar junts. Establirem una conversa per parlar de la seva feina, de la professió i de les seves inquietuds i motivacions al voltant de projectes passats, presents i futurs.

12 h. Conferència Conjunto. Irene Serrano i Vicent Almiñana.

Conjunto ens parlarà del projecte "Original. Cruz Novillo", una publicació sobre un dels millors dissenyadors d'identitat gràfica de la segona meitat del segle XX. Aprofitarem per presentar-nos com a "punt de còpia" d'aquesta publicació que es difon des de centres vinculats al disseny gràfic i que ens permetrà poder copiar el llibre per l'alumnat o professorat que ho sol·liciti. Conjunto ens parlarà del projecte i de la importància de l'obra del dissenyador José Maria Cruz Novillo.

13.30 h. Què saps del disseny gràfic? Kahoot2021

Repte participatiu en forma de kahoot on l'alumnat s'enfronta a una sèrie de preguntes realitzades pel professorat i el propi alumnat. No totes les preguntes, però, seran de disseny gràfic. L'activitat diària a l'escola també serà motiu d'alguna pregunta.

Exposició "60 anys en 60 logos. Cruz Novillo".

Exposició comissariada per Irene Serrano i Vicent Almiñana, autors de la publicació ORIGINAL Cruz Novillo, es mostra una selecció de 60 marques destacades que l’autor ha produït des de dècada dels anys 60 fins avui.

José María Cruz Novillo (Cuenca, 1936) es converteix en un dels dissenyadors gràfics més rellevants de l'estat espanyol i crea al llarg dels anys algunes de les identitats visuals més representatives i longeves que han contribuït a donar forma al nostre imaginari gràfic col·lectiu. L’obra de disseny gràfic de Cruz Novillo ha sigut descrita com a elegant i intel·ligent, destacant principalment per la simplicitat de les seves formes i colors, pel seu caràcter geomètric, i per la seva riquesa conceptual.

L'exposició quedarà instal·lada a l'Espai Piscina de l'EADTarragona fins el 29 de juny de 2021