Alumnes de l'EADTarragona exposen al Convent de les Arts d'Alcover

Fins el 15 de març es pot visitar l'exposició 'Reminiscència; El que sobreviu d'una cosa i serveix per a recordar-la'.

La proposta que presenten els alumnes d'Arts al Mur de l'Eadt està vinculada a l'espai arquitectònic, social, històric, natural i humà del Convent de les Arts.

Els alumnes del cicle d'Arts al Mur de l'Escola d'Art i disseny de Tarragona presenten REMINISCÈNCIA, una exposició col·lectiva de treballs individuals vinculats a l'espai arquitectònic, social i històric del Convent de les Arts, també al seu entorn natural i humà.

Cada alumn@ ha plantejat aquesta confrontació des de perspectives diferents, creant un seguit de visions individualitzades.

Laura Jiménez amb la peça "Efímer" i Enya Abelló "Persistència de la memòria" es mostren contràries als canvis que pateix l'edifici. Xavi Sabaté ens presenta una instal·lació "La forma del símbol" per parlar de la manipulació que exerceixen en la gent. Aleix Capella a "Ombres" descriu els misteris del què ens és ocult. Emma Urdi a "Runa" pinta la desconstrucció del Convent. Raquel Pascual "Evadir-se" dels elements d'alienació, compara l'oració amb el futbol i la televisió escombraria. Paula Azul "Impunitat" fa una denúncia dels traumes en els abusos a menors per part de l'església. José Alejandro Rey "La mort de Majoris" ens porta un vídeo, metàfora sobre la mort de la divinitat en alliberament del dolor. Iovenka Pérez "Dona feliç" descriu com el pes de la religió afavoreix el poder del mascle i de la violència de gènere. Cristina Pares amb "Mirades eternes", ens parla de la revisió ocular del temps. I finalment, Victoria Castillo amb "Vida", reflexiona sobre a bellesa de la fauna local en els seus dibuixos.

Altres dues escoles han participat d'aquest últim cicle Parlem Contemporani?; L'Escola tècnica superior d'Arquitectura de la URV, a través dels seus alumnes de 1r cicle, amb EMBOLICA QUE FA FORT, una instal·lació al claustre, al voltant de la morfologia dels objecte d'ús domèstic.

L'Escola d'Art i Disseny de Reus amb una instal·lació col·lectiva dels alumnes del cicle d'Infografia 3D. PHANTOM SHOTS utilitza tècniques properes al “found footage” i el collage , per mostrar els elements de control i vigilància de la societat actual.

Francesc Roig ha estat el professor encarregat de coordinar l'exposició de l'EADTarragona.