The Big Draw Tarragona 2020

El dia 29 d'octubre reinventem la jornada del Dibuix a l'EADTarragona

El Big Draw és un festival que reivindicat el dibuix com a eina transformadora de la societat.

(Aquesta informació està subjecta al nombre de persones confinades que hi hagi al centre seguint les mesures de seguretat per fer front al covid19) 

Aquest és el quart any que l'EADTarragona organitzem la festa del dibuix The Big Draw a Tarragona. Es tacta d'un esdeveniment mundial que promou el dibuix com a eina per a l’educació, l'expressió i la creació. 

El tema proposat enguany del Big Draw a totes les seves edicions arreu del món és un "Clima de canvi", amb un doble joc sobre la situació actual i els canvis a nivell social i de comunicació que estem vivint i també en relació al canvi climàtic i la nostra relació amb el futur del planeta.

Aquest any, amb motiu de la situació de pandèmia no podrem portar les aules al centre de la ciutat, com hem fet els altres anys... Però ens hem inventat una manera de poder celebrar igualment aquesta festa, de manera segura i respectant les normes de prevenció covid19. L'EADTarragona ha plantejat per l'edició d'aquest any la utilització de la performance com a recurs creatiu per al dibuix. Durant el matí de dijous dia 29, es van realitzar  diferents accions performàntiques.

Programa d'activitats:

> 9:30 a 12:30 h. Performances en directe preparades per l'alumnat dels diferents cicles. Les podeu seguir al nostre instagram live.
A llarg de tot el matí, projecció de performances realitzades per l'alumnat de Joieria, Gràfica interactiva, Arts aplicades al mur, 2n d'Animació, Gràfica publicitària i Il·lustració a les xarxes socials i a diferents espais de l'EADTarragona.
El cicle de Fotografia és l'encarregat de fer el reportatge de totes les accions.

  • Il·lustració: L’alumnat de primer i segon farà una acció pictòrica a la zona de l’aparcament de l’escola i seguint el camí cimentat que envolta l’edifici.
  • Gràfica publicitària: L’alumnat està treballant amb jocs tipogràfics. Diferents performances artístiques i crítiques per a construir la paraula ‘Big Draw’ de manera efímera.
  • Arts Aplicades al Mur: Acció reivindicativa i crítica intervenint els arbres de l’exterior de l’escola
  • Animació: Animacions de lletres i petit clip utilitzant la tècnica stop-motion amb materials trobats a l’Escola.
  • Gràfica interactiva: Autoretrats de cada alumne animats amb codi HTML i CSS
  • Joieria: Acció metafòrica per explicar les dificultats per relacionar-nos durant aquesta pandèmia, i explorar possibles segones vides de les mascaretes sanitàries. Per exemple, entendre la mascareta com a un ornament del cos o com a suport de dibuix.


> A les 13 h. Xerrada amb el dissenyador gràfic i il·lustrador Isidro Ferrer, que ens aproximarà a les seves reflexions i els seus quaderns de viatge il·lustrats sota el títol "Hoy es siempre".
La xerrada es podrà veure en directe a través de les xarxes socials de l'EADTarragona i també al canal de Youtube de l'escola: youtube.com/EADTvideo

 

isidroferrer.jpg

Qui és Isidro Ferrer?

És un dissenyador, escriptor i pensador aragonès que ha estat guardonat amb premis nacionals i internacionals com a dissenyador gràfic i il·lustrador. 

Entre els seus projectes més populars, destaquen la creació de cartells publicitaris, especialment aquells dissenyats per al Centro Dramático Nacional, el disseny de portades per a diversos llibres i el disseny dels títols de crèdits de diverses pel·lícules, com «Que es morin els lletjos» de Nacho García Velilla.

 

Us deixem una galeria d'imatges del BigDraw 2020.

Fotografies d'Anna Serrano i Ingrid Martínez, alumnes de 2n de Fotografia.