The Big Draw Tarragona 2021

El dia 19 de novembre portem la festa del Dibuix de l'EADTarragona a la Plaça Corsini de Tarragona

El Big Draw és un festival que reivindica el dibuix com a eina transformadora de la societat.

Aquest és el cinquè any que l'EADTarragona organitza la festa del dibuix The Big Draw a Tarragona. Es tacta d'un esdeveniment mundial que promou el dibuix com a eina per a l’educació, l'expressió i la creació.

El tema proposat enguany del Big Draw a totes les seves edicions arreu del món és "Make the Change", i ens convida a explorar tot el què hem viscut en època de pandèmia per la covid19 al voltant de la relació entre persones i els nostres entorns de vida.

L'EADTarragona ha plantejat per l'edició d'aquest any la utilització del retrat i la persona com a centre del dibuix. Durant el matí de divendres dia 19, es realitzaran diferents tallers al voltant del Mercat Central de Tarragona.

Els tallers, que estaran oberts al propi alumnat de l'escola i a la participació ciutadana, són sis i es realitzaran de forma simultània a la plaça Corsini des de les 10 fins a les 13 hores:

  • Dibuix animat 360º: turn-around: activitat que consisteix en dibuixar un element des de diferents punts de vista per després crear amb els dibuixos resultants un petit clip de vídeo animat. En aquest clip podrem observar l'element representat a través de diferents estils de dibuix girant en 360 graus.
  • Dibuix amb realitat augmentada: un taller que pretén recrear els dibuixos que feia Picasso amb lightpainting. El dispositiu mòbil es convertirà en llapis i el carrer en suport. Podrem observar com el dibuix interactua amb la realitat de manera tridimensional.
  • Retrats surrealistes: en aquesta activitat es podrà experimentar el dibuix surrealista a l'hora d'interpretar diferents rostres.
  • Aparadors dibuixats: l'alumnat d'il·lustració intervindrà mitjançant els vidres de diferents aparadors de l'entorn de la Plaça Corsini
  • Retrats calcats: l'alumnat d'arts aplicades al mur posarà en pràctica el dibuix multicapa sobre acetats calcant diferents rostres, perfils i persones.
  • Perfils dibuixats: l'alumnat de joieria ens mostrarà com de manera tridimensional i amb filferro es poden dibuixar perfils de persones.
  • Comando dibuix d'aliments: l'alumnat d'il·lustració s'infiltrarà a diferents parades del Mercat de Tarragona per dibuixar algun dels productes que s'hi poden trobar.


Els resultats gràfics d'aquests tallers els podrem gaudir a través d'una projecció a la mateixa Plaça Corsini de les 13 a les 14 hores.