Cursos d'estiu a l'EADT 2018

Presentem l'oferta formativa per aquest estiu; del 4 al 28 de juny de 2018

Cursos d'estiu 2018
9 propostes diferents per seguir aprenent durant el mes de juny

Presentem l'oferta formativa per aquest estiu a la que ja us podeu inscriure relacionada amb els cicles formatius de grau superior que s'imparteixen a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. Edat mínima per inscriure's: 16 anys.

01

El cisellat com a eina de creació

A càrrec de Gloria Gastaldi
Dies: 18, 21, 25 i 28 de juny
Horari: d’11 a 15 h
Preu: 54 €

cisellat joieria

El curs està orientat a persones que els interessi conèixer els elements bàsics del cisellat com a instrument per a la creació d'un objecte d'art, o un objecte de joieria, per la qual cosa recomano tenir coneixements bàsics de joieria.
Al curs es treballaran els següents continguts: la fabricació de la peix, el reconeixement i familiarització amb les eines bàsiques per cisellar, ús i característica de cada cisell i diferents tipus de martells, presentació d'esbossos i dibuixos per a la realització d'un projecte, selecció del metall per treballar, mesures i espessors, transferència del dibuix a la xapa utilització de punta de marcar, desenvolupament i procés del projecte.i acabats, textures i pàtines.

02

Animació amb Adobe Animate

A càrrec de Txomin Medrano
Dies: Del 4 al 7 de juny
Horari: de 16 a 20 h
Preu: 48 €

Animate Txo

En aquest curs es treballarà un projecte de creació i animació d'un personatge. Se li donarà forma al personatge, es farà un turnaround (gir), es confeccionarà una carta d'expressions facials i boques, es prepararà per a l'animació (Set-up) i finalment es farà moure a través d'un Take (Acció) i un Loop (Bucle). Orientat a dissenyadors gràfics, fotògrafs, il·lustradors, animadors, ..., amb o sense coneixements d'animació o d'Adobe Animate.

03

Introducció al software Zbrush de modelat digital en 3D

A càrrec de Gerard Rufi i Ariadna Queralt
Dies: Del 25 al 28 de juny 
Horari: de 9 a 13 h 
Preu: 48 €

zbrush

ZBrush és un programa d’esculpit i modelatge per a la creació de qualsevol geometria 3D. Usat principalment en el disseny de caràcters per a jocs, cinema, TV i entreteniment.
ZBrush treballa sobre malles i polígons. Dóna totes les eines necessàries per dibuixar ràpidament un concepte 2D i desenvolupar-ho en 3D. Pot crear renders realistes directament amb pintura digital, il·luminació i efectes. 

04

Fotografia culinària

A càrrec de Francesc Guillamet
Dies: 25 i 26 de juny
Horari: De 9.30 a 14.30 h
Preu: 48€

foto culinària

El resultat de la creativitat expressat a la cuina, és efímer: molta estona de reflexió, tècnica i elaboració per una obra que es gaudeix en una curta estona. 
El fotògraf té la responsabilitat de perpetuar visualment allò que a estat pensat per a ser comprès amb els cinc sentits, i només pot fer-ho amb un sol sentit, Parlarem de tot això i de més coses que tenen a veure amb retratar el que es menja. Però sobretot, parlarem de fotografia.

Francesc Guillamet és conegut principalment per ser el fotògraf de totes les creacions de Ferran Adrià i ha treballat també amb els germans Roca i molts altres grans xefs d'arreu del món. Guillamet és un gran referent de la fotografia culinària, doncs les seves fotografies mostren la influència de la pintura moderna contemporània.

05

Taller d’autopublicacions

A càrrec de Gerard Sierra i Queralt Guinart
Dies: Del 20 al 22 de juny
Horari: de 9 a 13 h
Preu: 54 €

autopublicació

Introducció al projecte de disseny i comunicació visual a través d'una auto-publicació.
Primer contacte amb el procés de conceptualització d'un tema concret i com aquest s'adhereix a les lleis de composició gràfica passant per un viatge de continguts pel món del DIY (Do It Yourself), publicacions autogestionades i llibres d'artista.
Curs orientat a estudiants que han finalitzat segon de batxillerat i que tenen interès en el món del disseny gràfic i creació visual.

06

Tècniques decoratives dins la ceràmica

A càrrec de Sandra Ovejas
Dies: Del 12 al 14 de juny
Horari: de 10 a 13 h
Preu: 42 €

esmaltat ceràmica

Al curs tractarem dues tècniques decoratives molt diferents dins la Ceràmica.
La primera i molt antiga, es tracta de fer servir òxids colorants, actualment industrials i preparats prèviament amb una mica de fondent donant un tractament molt similar al de l'aquarel·la a sobre de rajoles blanques ja esmaltades i cuites, les decorarem aplicant la tècnica pictòrica.
La segona es tracta de decorar les rajoles blanques amb l'aerògraf o pistola amb els mateixos òxids colorants utilitzant diferents opcions per obtenir diversos resultats.

07

33 maneres de dibuixar

A càrrec de Sonia Esplugas
Dia: 27 de juny
Horari: de 10 a 14 h i de 16 a 19.30 h
Preu: 30 €

33dibuixar

"La meva proposta és una invitació a acostar-nos al dibuix des del plaer, la sorpresa i l'experimentació sensorial. Per situar-nos en aquest flux creatiu treball amb escalfaments sensorials, que solen ser amb ulls tancats i música, involucrant els sentits per implicar el cos a l'hora de crear. Aquesta dinàmica és clau perquè és la porta d'accés a l'hemisferi dret o ment creativa. Treballarem amb materials no convencionals (com rímel i pastanagues) amb dinàmiques per donar la benvinguda a l'”accident”, el millor aliat del procés creatiu."

08

Procès creatiu i autoconeixement

A càrrec de Magdalena Duran
Dies: De l’11 al 15 de juny
Horari: de 16 a 20.30 h
Preu: 84 €

autoconeixement

El procés de crear, sigui una pintura o una escultura, un disseny, un projecte, escriure un llibre o crear una nova empresa, és una experiència que sempre posa a prova les nostres capacitats i recursos interns. Per crear amb fluïdesa ens cal el permís del sistema de creences internalitzat i la capacitat de sostenir emocionalment els alts i baixos de l’aventura creativa. En el curs veiem els obstacles més freqüents i les potencialitats internes que fan que la creativitat flueixi. Mitjançant exercicis d’expressió artística (pintura, collage, modelat, escriptura, dramatització) explorem una cartografia del procés creatiu que ens apropa a la dimensió psíquica de la creació.

09

Taller d’enquadernació

A càrrec de Ponxo González
Dies: Del 19 al 21 de juny
Horari: de 10 a 14 h
Preu: 48 €

enquadernació

El present curs està enfocat des d'un punt totalment pràctic i d'iniciació a alumnes sense cap noció del món de l'enquadernació.

Malgrat que també podria ser d'utilitat a aquelles persones amb coneixements bàsics d'enquadernació i manipulació del paper. Es partirà des del paper, les seves característiques i la seva manipulació. De mica en mica es començaran a introduir altres materials com són les cartolines i cartons amb la finalitat de realitzar dues maquetes: acordió i concertina. Aquest curs és principalment pràctic. Mitjançant la realització d'exercicis i prototips, l'alumne adquirirà els coneixements bàsics per poder confeccionar els seus propis llibres a partir dels prototips proposats.

Inscripcions

Cal tenir en compte

  1. El centre es reserva el dret de suspendre els tallers que no tinguin un nombre mínim de persones inscrites o per qualsevol altre motiu que afecti el bon funcionament de l’activitat. En aquest cas es retornarà l’import abonat.
  2. El torn d’inscripció als tallers és per rigorós ordre d’arribada.
  3. La matrícula es farà efectiva un cop hagueu abonat l’import corresponent.

Per a més informació adreceu-vos a la secretaria del centre:
Telèfon: 977 21 12 53
Email: administracioeadt@dipta.cat