EADT + Scan

La creació fotogràfica de primer nivell s'acosta als futurs professionals que es formen a l'Escola

Un pont entre l'Escola i els millors professionals de la fotografia 

El departament de fotografia de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona participa en l’organització del Festival Internacional de Fotografia SCAN amb una sèrie d’activitats que s’inclouen dins la programació d’aquest esdeveniment, convertit en un dels festivals de referència de la fotografia actual.  SCAN Tarragona, que té lloc cada dos anys, és un festival de caràcter obert i amb vocació internacional, que acull iniciatives de procedència múltiple, pública i privada, i que es caracteritza per la promoció de la fotografia. 

És el punt de trobada del sector de la fotografia de creació i, sobretot, fa possible que el públic general gaudeixi d’una interessant oferta d’exposicions i activitats. SCAN Tarragona compta amb la participació fidel i entusiasta dels agents culturals de la ciutat: institucions i entitats, museus i fundacions, responsables d’espais culturals o artístics i centres d’ensenyament. Tots ells nodreixen el programa del festival amb continguts d’alta qualitat i interès artístic. L'Escola d'Art i Disseny de Tarragona forma part activa d'aquest proposta cultural i artística de primer nivell, fent partícipis als alumnes del treball dels millos professionals del moment i, alhora, estenent a tota la ciutat la feina creativa en l'especialitat de fotografia que desenvolupa el centre d'educació artística. La participació dels alumnes i de l'Escola es manifesta amb exposicions i activitats al mateix centre educatiu en el marc de la programació del Festival, així com la presència de treballs d'alumnes i exalumnes en els diferents esdeveniments adreçats al públic. 

En el marc de la seccó SCANOFF de 2014, una secció dedicada a descobrir el talent emergent, alumnes de l'Ecola van protagonitzar la projecció Ficcions íntimes,  un micro-recorregut per escenaris de la vida privada., de la qual formaven part aquests treballs.

Yasmina Curto

Marta Brosa

Elena Cerdà