El grafista Alejandro Ayxendri protagonitza una exposició a l'Escola

La mostra es va inaugurar en motiu del Dia Mundial del Disseny Gràfic i com homenatge als pioners del disseny gràfic tarragoní

Exposició Alejandro Ayxendri (7 de maig  al 26 de juny de 2015)

L'exposició vol mostrar el treball com a retolista excepcional d'Ayxendri que, durant tres dècades, va ser l'encarregat de retolació de la Brigada Municipal, i que també va col·laborar amb les carrosses de la cavalcada de reis i les banderoles amb el seguici festiu que es pengen cada Festa Major tarragonina al carrer del Portalet.

Una part de l'exposició està dedicada als cartells de gran format que va elaborar periòdicament Alejandro Ayxendri. Aquests cartells han esdevingut un element emblemàtic que crida l’atenció als trams centrals de la Rambla Nova. Durant molts anys, sorprenia trobar un cartell de grans dimensions pintat a mà que reproduïa la imatge dels esdeveniments més importants de la ciutat. En l’argot municipal aquests cartells s’anomenaven “un Ayxendri” i era una mostra de virtuosisme en el dibuix de lletres i d’elements gràfics de la mà d’un pintor, retolista, en definitiva d’un grafista, com l’Alejandro Ayxendri.

En motiu del Dia Mundial del Disseny Gràfic, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona va dedicar-li una exposició per retre una ovació visual a les lletres dibuixades, al rètol únic aplicat directament sobre el suport, al disseny gràfic de la ciutat durant els darrers 30 anys, que ha estat interpretat i traduït pels pinzells de l’Alejandro Ayxendri des dels processos d'impressió i de la seriació, a l’esfera de la gestualitat i la peça única. L'exposició es podrà visitar fins el 26 de juny a l'espai expositiu del centre educatiu.