Emotiu homenatge a Txell Vall, antiga model de nu de l’EADT

Una exposició de fins a cent dibuixos protagonizen l’Espai Piscina de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona

Exposició sobre Txell Valls (16 de març a 20 d'abril 2017)

Avui a les 12 h hem parat les classes per a recordar la Txell Vall, que va fer de model de nu a les classes de dibuix del professor Pep Mariné i les classes de pintura de la professora Empar Escobar. Amics, professors, alumnes i familiars ens hem reunit a l’Espai Piscina per a passejar-hi tot mirant el centenar de treballs d’ex-alumnes que quedaran exposats fins el dia 20 d’abril.

Empar Escobar i Pep Mariné han destacat la seva professionalitat i responsabilitat com a model durant tots els anys que va exercir com a tal a l'escola, però sobretot com va interessar-se per la feina dels alumnes que la dibuixaven i de com va es va produir aquest clima importantíssim en les classes del dibuix perquè els alumnes interioritzessin en el procés de creació davant el paper i només amb el llapis o el pinzell com a eines.

La cap d'estudis, Núria Rion, ha destacat la intenció de l'exposició i la importància que hi hagin participat tant alumnes i exalumnes de l'EADT, com també alumnes de l'aula Taller de Valls o altres artistes que de manera particular dibuixaven amb la Txell com a model.

Finalment, també ha volgut dir unes paraules d'emotiu agraïment la mare de la Txell, present a la inauguració i que ha expressat les sensacions tan especials que l'hi tramet conèixer la feina que feia la Txell i com d'important era recordar-la després de la seva dolorosa mort.

L'exposició es podrà visitar fins el 20 d'abril, en l'horari lectiu de l'escola i consta d'un centenar de dibuixos realitzats durant diferents cursos a les aules de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, de l'Aula Taller d'Art de la Diputació a Valls i, també, dibuixos cedits per un col·lectiu d'artistes d'Altafulla.