Els centres educatius de la Diputació redueixen la presencialitat des del dia 2 de novembre

La institució estableix noves mesures per frenar l’evolució de la pandèmia i l'EADTarragona aposta per un model híbrid d'ensenyament

Les escoles d’art i disseny i els conservatoris de la Diputació de Tarragona reduiran la presencialitat a les aules a partir del dia 2 de novembre (en el cas de l'EADTarragona a partir del dia 3 de novembre) i fins a finals del primer trimestre. Aquesta és la principal mesura decretada per la institució que prorroga 15 dies més el teletreball entre tot el personal arran de l’evolució de la pandèmia i de les noves instruccions i recomanacions del Govern per frenar la corba.

Per tal de reduir la presencialitat, l'EADTarragona estableix, a partir d’aquest dimarts, una modalitat d’ensenyament híbrida al 50% que prioritza la formació telemàtica als cicles formatius d’art i disseny i permetrà realitzar al centre examens, pràctiques o d’altres gestions que no es puguin fer a distància. Es redueix a la meitat el nombre de persones presents al centre.

Per a més informació, podeu consultar el decret de presidència (adjunt) amb tota la informació sobre les noves mesures acordades.

Amb aquesta modalitat híbrida l'Escola farà formació presencial i formació telemàtica en dies alterns. L'alumnat tindrà setmanes de 3 dies presencials i 2 de telemàtics i setmanes de 2 dies presencials i 3 de telemàtics. De manera que es garanteix que cada 15 dies tothom té, com a mínim, una sessió presencial de cadascuna de les assignatures, per tal de resoldre dubtes, problemes que puguin sorgir i assegurar un bon seguiment a l'alumnat.

Amb aquesta modalitat es pretén que, tot vetllant per la contenció del brot epidèmic de la pandèmia COVID-19, l'alumnat pugui seguir gaudint, malgrat les circumstàncies, d'una educació de qualitat dins un sistema educatiu inclusiu, que té la finalitat d'afavorir el desenvolupament personal i social de tot l’alumnat, mitjançant l'activitat educativa adreçada a atendre la diversitat i l'assoliment d'una igualtat d'oportunitats i d'accessibilitat.

Els horaris d'aquesta modalitat híbrida d'ensenyament els podreu trobar a la pàgina web del centre: https://www.dipta.cat/eadt/horaris-curs-2020-2021