Exposició de l'alumnat de fotografia a la Seu del Parc Natural de Montsant

Fins el 16 d'octubre es poden visitar Anomenat Montsant, amb les diferents obres dels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Entrada gratuïta.

Exposició de l'alumnat de fotografia a la Seu del Parc Natural de Montsant

A suggeriment del Parc Natural del Montsant, i entomant amb llibertat el repte d'usar l'eina que els és pròpia, els alumnes del 2n curs de fotografia de l'Escola d'Art de Tarragona han fet un treball d'aproximació al fenomen -així anomenat- Montsant.

El Parc Natural de la Serra de Montsant es troba situat al nord de la comarca del Priorat. Disposa d'un ric patrimoni paisatgístic, natural i religiós, amb nombroses ermites. S'hi pot practicar el senderisme, l'escalada i altres activitats de turisme actiu.

El nom Montsant identifica una realitat, però també una idea. Aquesta idea és diferent en funció dels interessos de qui la representa i projecta

El Montsant és una muntanya, que alberga no tan sols una història geològica i biològica, sinó també un jaciment de vestigis humans que li atorguen una condició cultural i configuren, entre moltes altres realitats, un destí observable, magnètic i misteriós.

Des de diversos punts de vista, sempre parcials, però alhora determinats, els fotògrafs proposen un exercici de reflexió en imatges sobre aquesta polièdrica realitat inaprehensible.

La fotografia és una metodologia i una eina de pensament, quelcom que fa possible un tipus de reflexió sobre allò que és: aquí, el Montsant. I, per tant, hi té alguna cosa a dir. El treball del fotògraf es fonamenta en l'experiència directa del territori, relacionant i confrontant els seus elements, i usa una metodologia de visualització des de l'espai transitable. Però la veritable potència del fotògraf es troba en la posterior descoberta de les idees robades en aquell acte, en la dialèctica entre allò que es veu i allò que s'amaga en les imatges, en la selecció i presentació contextualitzada de les fotos. 

Explicar les coses des del punt de vista de la fotografia és desplegar una narració sense paraules.


Els autors dels treballs són: 
Daniela, Montse, Mariona i Miriam del llibre de les persones dels pobles de les valls i els espais d'usos humans: Montsant, terra endins, com la casa de tots.

Alba, Sara, i Alina del recull ocasional sobre la transhumància, domèstica, popular, i entranyable. 

Nerea i Marc sobre el tríptic carregat de simbolisme, d'elements icònics de la natura. L'ombra del temps. 

Albert, qui  ha fet una categorització dels elements a diferents distàncies, un treball analític i racional que estructura tant la disposició dels objectes visuals com la mateixa forma de mirar i veure. 

Dani ha recorregut el Camí dels Cartoixans, un camí que arreplega, furtivament, les mirades dels qui l'han transitat. Una memòria imaginada i compartida. 

Àlex ens mostra directament el paisatge projectant una mirada perplexa de visitant aliè. 

I Adrián s'ha centrat en la indústria de l'agricultura i l'efecte sobre l'orografia i el paisatge útil.

L'exposició es pot visitar fins el 16 d'octubre a la Seu del Parc Natural de Montsant en l'horari del Punt d’informació i és amb entrada gratuïta.
+ info: 977 827 310