Exposició de fotografia al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus

Primera mirada. Projectes Finals de Fotografia de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona

Marina López "La casa de les flors"

El Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR) inaugura el dia 2 de maig, a les 19:30 h, una exposició fotogràfica 'Primera mirada', una mostra de treballs finals d'alumnes de Fotografia de l'EADTarragona. 

Aquesta es podrà visitar fins finals de maig de dimarts a divendres, de 17h a 20h i dissabtes, de les 11h fins a les 14h.

Marina López "La casa de les flors" 

Ha treballat la llum i la confecció de bodegons clàssics amb flors en l’antiga casa familiar a la Selva del Camp. El pas del temps es contradiu amb la càmera fotogràfica disposada sempre a aturar-lo. La melancolia, la bellesa, la sensibilitat per allò petit i discret, igual que una gran domini plàstic per tractar els colors, les formes, les línies, són aspectes que donen un gran interès a aquest treball personal.

Maia Pacheco "A platitudinous diary" 

Presenta un foto llibre d’imatges molt suggeridores que creen una seqüència visual molt oberta. En les seves fotografies hi ha una perseverança per treballar amb pocs elements, amb pocs colors i generar, precisament per això, un univers propi. Les seves imatges són globals... podien ubicar-se a qualsevol lloc occidental o en qualsevol pel·lícula de gairebé qualsevol país. Totes les imatges parlen també del temps i les seves paradoxes, jugant pretesament amb l’estètica de fotografies fetes als anys seixanta o setanta.

Cristina Antilles "Landscapes"

S’apropa als animals amb cura, fins a portar la fotografia a una dimensió abstracta de textures, línies, ritmes. La tradició tècnica de la càmera fotogràfica capaç d’ampliar la visió humana fins a detalls inusitats acaba donant un resultat pictòric, producte de l’eliminació de la perspectiva i de les referències més descriptives als éssers representats en la imatge.

Maite Torres "El síndrome de Norma Desmond" 

Relat audiovisual en el qual nostra la recreación d'una de les grans obres del cine negre, "Sunset Boulevard" de Billy Wilder

Gerard Pinyol "Pagesos del S. XXI"

Presenta una tècnica antiga,  col.lodions humits, i ens apropa al seu entorn, les terres de Lleida a partir de bodegons i retrats. El col·lodió acaba desplaçant al daguerrotip tot i la seva manca de nitidesa, però és precisament aquesta característica la que fa d'aquest treball un exercici visual potent. Un exemple clar de com en aqueta època de la digitalització i saturació de les imatges, alguns joves s'apropen a la investigació i a la creació recuperant mètodes propis dels inicis de la fotografia