Exposició en homenatge al fotògraf Jordi Olivé Salvadó

La mostra retrospectiva del desaparegut fotògraf d'Alforja recull part de la seva obra, reconeguda a nivell estatal i internacional

Jordi Olivé i Salvadó. L’ombra de l’ordre (del 17 d'octubre dins el 12 de desembre de 2014)

L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona acull l'exposició "Selecció final... -El vent que passa II- fotografies de Jordi Olivé Salvadó", una mostra retrospectiva del desaparegut fotògraf d'Alforja que en el seu moment va ser produïda pel Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus i comissariada pel fotògraf Josep M. Ribas Prous
La inauguració de l'exposició tindrà lloc el divendres 17 d'octubre a les 17.00 h i es podrà veure fins el 12 de desembre a l'espai expositiu central de l'Escola.

L’obra de Jordi Olivé Salvadó, nascut a Alforja l'any 1929, es caracteritza per la recerca dels diferents aspectes de la vida quotidiana, atret per la senzillesa dels fets més intranscendents i dels petits detalls de les activitats dels seus veïns. La producció fotogràfica de l’autor és vital, sempre en el moment oportú, d’una rigorosa sobrietat, i gairebé mai no hi ha una segona presa per assegurar la captació de l’esdeveniment. Els seus enquadraments són precisos i denoten una meticulositat i precisió característiques. L’impacte testimonial de la seva fotografia, visió d’una època austera, se’ns transmet a cada pas, propiciant una entusiasta acceptació de l’espectador que participa dels fets descrits. La seva obra ha obtingut reconeixement d’abast estatal i internacional. La crítica situa la producció de Jordi Olivé a l’altura dels clàssics de la fotografia catalana de l’època.

Aquesta exposició mostra un treball de recerca patrimonial realitzat personalment per Josep Maria Ribas Prous, en nom i homenatge al moviment fotogràfic reusenc -Agrupació Fotogràfica de Reus- i als seus patrocinadors, Caixa Tarragona i Ajuntament de Reus.