Exposició “Tarragona refotografiada” a l’EADTarragona del 5 de novembre al 4 de desembre.

Aquesta exposició consta de 22 imatges re-fotografiades que combinen imatges antigues i fotos actuals realitzades en la mateixa localització. Està coordinada i produïda pel Centre d'Imatges de Tarragona de l'Arxiu Històric de la Ciutat.

La majoria de fotogafies antigues pertanyen al fons de Hermenegild Vallvé o Chinchilla

Les fotografies actuals van ser realitzades per dues alumnes de fotografia fent pràctiques a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona (Ajuntament de Tarragona). Es tracta de Esther Reverté Gras (2018/19) i de Júlia Tinca Balust (2019/20). Totes dues han estat fent "refotografies", és a dir han estat fotografiant espais de Tarragona amb el mateix enquadre, il·luminació, distància focal etc etc que apareixia en fotografies antigues dipositades a l'arxiu.

L’exposició estava previst tenir-la a l’escola durant el mes de març del curs passat, però l’inici del confinament i el tancament dels espais de l’escola va provocar que no es pogués dur a terme. Ara s’ha recuperat el projecte i tot i que no serà visitable per persones externes a l’escola, la seva visita estarà disponible per a l’alumnat i personal del centre.

L’exposició s’ha completat amb una part on es poden veure treballs de l’alumnat de 1r del passat curs 2019/2020. A partir d'un encàrrec dels professors de l'àrea de fotografia, al mes de març els estudiants de primer de fotografia de l'EADT (curs 2019/20) han seleccionat una fotografia antiga de la ciutat de Tarragona que forma part del fons de l'Arxiu Històric Municipal (Ajuntament de Tarragona) i han refotografiat el mateix espai en l'actualitat. Òbviament tracten de mantenir el mateix enquadrament, angulació i distància focal que en la foto antiga/original. Després generen un fotomuntatge on conviuen les dues imatges, l'actual i la del passat.

La majoria de fotogafies antigues pertanyen al fons de Hermenegild Vallvé o Chinchilla, dos dels grans fotògrafs comercials i molt populars de la ciutat de Tarragona al S. XX.

El treball s'ha fet en col·laboració amb l'arxiu i s'ha tramés una còpia de les noves refotografies a l'arxiu, perquè les pugui incloure en els seus fons per a usos d'investigació i difusió cultural.