Vés al contingut

Jo Pinto

La jornada que connecta els artistes visuals i la seva obra amb el públic i amb els gestors culturals

Punt de trobada de l'art visual, el públic i els artistes

joPinto

Jo Pinto, una iniciativa de l'Escola posada en marxa l'any 2014... és una jornada de divulgació de projectes d'arts visuals en què alumnes i exalumnes de pintura de l'Escola d’Art presenten al públic els seus treballs. L’activitat representa un espai de trobada dels artistes visuals de Tarragona, així com d’aquests artistes amb el públic i amb els gestors culturals. La cita és una oportunitat per establir noves col·laboracions entre els professionals en actiu de les arts plàstiques a les comarques de Tarragona.

L'esdeveniment permet, alhora, donar a conèixer la diversitat de tècniques i continguts que s’aprenen als estudis oficials de pintura de l’EADT, que inclouen les tècniques tradicionals però també el vídeo art, la performance, el treball amb projeccions digitals i qualsevol altra eina o llenguatge expressiu propi de l’art contemporani.

Antecedents i intercanvi generacional

Els antecedents d’aquesta jornada cal trobar-los a la publicació “10” on es recollien els 10 últims anys del Cicle d’Arts Aplicades al Mur de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, amb treballs d’una sèrie d’alumnes seleccionats, i on hi van figurar textos de dos representants de les maneres de veure i entendre l’art, de dos maneres de veure i entendre la pintura: Joaquim Chancho i Perejaume. 

En aquella mateixa publicació hi figurava un apartat on es demanava a diverses persones del món de l’art la seva pròpia definició de la paraula pintura, definicions que anaven des de tècniques i conceptes com l’offset fins al fet de pintar una paret, d’uns sentiments fins a una manera de viure, etc. De totes elles se’n va poder extreure una definició més o menys complerta que va quedar així: “La pintura és la visió i expressió plàstica –gràfica o visual- d’un sentiment intern no definit, un lloc que convida a desenvolupar la raó poètica, un lloc per a fer pràctica de la nostra mirada creadora i que ens permet interactuar-hi contínuament com en un mirall, una forma d’entendre la vida i alhora és vida en ella mateixa amb els seus estats d’ànim, dubtes, projectes, èxits, desenganys, relacions..., un lloc i un llenguatge basats en formes, colors i volums (reals o virtuals) on es creen imatges –visibles-invisibles- per tal d’expressar idees que tot sovint inclouen l’atzar”.

mapping-jopintoMapping / intervenció d'alumnes de l'EADT a la Tarraco Arena Plaça 

silvia-ramal
Intervenció mural de Silvia Ramal (exalumna EADT)