L’Associació d’Il·lustradores de Tarragona presenta el primer número de ‘Fenya!’

L’AIT edita una publicació digital gratuïta per donar a conèixer el talent dels seus socis, majoritàriament alumnes, ex-alumnes i persones vinculades a l'EADTarragona

Fenya! sorgeix de la inquietud per fer caure barreres i aproximar a la ciutadania la il·lustració

El dijous 10 de desembre a les 12:30 hores es presentarà a través del canal de YouTube de l’AIT el primer número de Fenya!, la revista col·lectiva de l’Associació d’Il·lustradores de Tarragona. La publicació, a més donar suport a la producció artística i cultural, serà una plataforma més per exposar i donar a conèixer el treball dels seus membres al públic i incentivar la col·laboració tant amb persones i entitats del territori com amb professionals i col·lectius internacionals.

Fenya! sorgeix de la inquietud per fer caure barreres i aproximar a la ciutadania la il·lustració. Amb aquesta iniciativa, no només mostren el talent del seu col·lectiu, sinó que també reivindiquen el valor la seva professió.  

Cada número de Fenya! tindrà una temàtica diferent que cada autor podrà interpretar lliurement tot treballant amb una mateixa gamma cromàtica per unificar el resultat final. A banda d’associats, la publicació també compta amb la col·laboració d’altres entitats com les Tecletes, associació de mares de Tarragona, o  professors i alumnes de l'EADTarragona.

A la revista, a banda d’il·lustracions, també s’hi trobaran escrits per professionals del sector. Amb aquesta barreja de continguts, les 36 pàgines de Fenya! seran una eina de divulgació cultural i de projecció social.

En aquest primer número participen: Marc Baiget, Inés Borràs, Lluís Jiménez, Alba Méndez, Ana Gómez, Marc Volpini, Anna Roca, Napi, Joe Brise, Núria Rubio, Joan Carles Blanch, Edu Polo, Marta Escobar, Pep Serra, Ariadna Roca, Nora, Ana Grimal, Francesc Perramón (article), Àngel Sauret (article), Rufino Mesa (poema) i Adrià Ramírez (pròleg). Tot sota la direcció artística d’Alícia Caboblanco, la coordinació d’Adrià Ramírez i amb el disseny i la maquetació de Marta Val.

Fenya estarà disponible a la pàgina web de l’AITarragona, on també es pot consultar el perfil professional de la majoria de participants.

La portada de la revista ha estat realitzada per l’il·lustrador i soci de l’AIT Pep Serra.

La majoria dels socis de l'Associació d’Il·lustradores de Tarragona són exalumnes de l'EADTarragona i persones vinculades a l'escola. Ens omple d'orgull veure que el nostre alumnat té empenta i realitza iniciatives tan ambicioses com aquesta.

Llarga vida a Fenya!