La mostra «Kamishibai il·lustrat» d'alumnes de l'EADTarragona a la sala Kesse

Aquest projecte forma part d’un intercanvi educatiu amb la Professional School índia, vinculada a la Fundació Vicente Ferrer

Alumnes de l’EADTarragona exposen els originals que han creat per explicar contes il·lustrats japonesos a l’Espai Jove Kesse.

La sala d’exposicions de l’Espai Jove Kesse acull entre els dies 30 d’abril i 1 de juny la mostra «Kamishibai il·lustrat», un recull de treballs realitzats per l’alumnat del cicle formatiu de grau superior d’Il·lustració de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona (EADT). L’exposició aplega les il·lustracions realitzades en el marc d’un projecte d’intercanvi educatiu amb la Professional School d’Anantapur, a l’Índia, vinculada a la Fundació Vicente Ferrer. Aquesta iniciativa, en què també hi ha la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, té per objecte impulsar l’intercanvi de vivències entre les persones joves del centre docent indi i de la universitat tarragonina.

El kamishibai significa ‘teatre de paper’, i és una forma tradicional japonesa d’explicar contes mitjançant il·lustracions, nascuda al segle XII al país nipó. Se sol dirigir a nenes i nens i és utilitzat com a recurs didàctic. Consisteix en un conjunt de làmines que una presentadora o un intèrpret llegeixen mentre el públic contempla els dibuixos.

A través del kamishibai, aquest projecte permet que l’alumnat de la Professional School treballi tradicions populars reinterpretades amb perspectiva de gènere, fent que les dones siguin protagonistes o assumeixin rols destacats en la comunitat o la història.

«Kamishibai il·lustrat» forma part del cicle «Cultura Kesse».

Inauguració:

3 de maig a les 20 h. 
A les 21 h, espectacle de teatre Kamishibai.
Adreça: C/ Sant Antoni Maria Claret, 12-14. Tarragona