L'escola clou el Big Draw Tarragona 2018 amb un total de vuit tallers i dues conferències al voltant del dibuix

Les activitats van tenir lloc el dijous 25 i el divendres 26 d'octubre

Aquest esdeveniment que reivindica el dibuix portava com a lema en aquesta edició "L'art de jugar"

Més de 150 alumnes van participar durant els dies 25 i 26 d'octubre en les activitats programades per l'EADT en motiu de l'organització del Big Draw Tarragona.

Durant el matí dels dos dies es van programar una sèrie de tallers repartits per diferents indrets de la ciutat i van comptar amb la participació dels alumnes del centre, que també van animar a la gent que s'interessava pels tallers a participar-hi. Així van poder dibuixar amb guix sobre la part asfaltada de la Rambla Nova, van fer de models per realitzar retrats amb fil metàl·lic, van conèixer i capturar epigrafia romana, van participar en un dibuix col·laboratiu per realitzar una animació de 360º o van poder veure com una sèrie de retrats fotogràfics es reproduïen amb retocs gràfics.

Destacaven els tallers realitzats per dos il·lustradors que també es van afegir a aquest Big Draw. Quique Caballlero va preparar un taller amb cubs gegants de cartró que es combinaven a partir de les il·lustracions realitzades en cada una de les seves cares. Aquest taller es va realitzar el dijous al matí a la plaça de la Font. El divendres va ser el torn de Sara Porras, una il·lustradora que va proposar un tetris il·lustrat gegants que va comptar també amb molta participació i que va tenir lloc a la plaça del Rei.

Finalment, destacar les dues conferències realitzades al Museu d'Art Modern. El dijous va ser el reconegut 'il·lustrador Arnal Ballester qui va parlar sobre la seva experiència com a il·lustrador en diferents suports i canals, en una conferència que portava per títol "Un cec amb una pistola". El divendres, i per cloure aquesta edició del Big Draw, va ser la reconeguda en dues ocasions amb el Premi Nacional d'Il·lustració, Carme Solé Vendrell, qui va explicar la seva trajectòria, fent especial incidència en el seu projecte Why?, amb pintures de gran format que retraten cares de nens i que reflexiona sobre les condicions dels nens en situacions complicades, com poden ser els camps de refugiats.

Fotos: Omar Zbari / Francesc Perramon