Michelle Sánchez, alumna d'Il·lustració, guanya el VIII Premi de Contes Infantils Il·lustrats “Llegir per Créixer” de Torredembarra

La proposta presentada es basava en la Mestra Maria Antònia, en commemoració dels 50 anys de la seva mort l'any 2020

El passat 20 de novembre va tenir lloc l’acte de lliurament de guardons dels XXIII Premis Cultura Vila de Torredembarra, que organitza la Regidoria de Cultura d'aquesta localitat. En la categoria del VIII Premi de Contes Infantils Il·lustrats “Llegir per créixer” va resultar guanyadora l'alumna de 2n curs del CFGS d'Il·lustració de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, Michelle Sánchez.

Aquest premi presentava la novetat que deixava de ser de temàtica lliure i les obres s’havien de centrar en la Mestra Maria Antònia, amb motiu de la commemoraciódels 50 anys de la seva mort el passat 2020 i persona que dona nom a la biblioteca de Torredembarra. Michelle Sánchez, en concret, va centrar la seva proposta en la preocupació per una dona valenta que es va dedicar als nens en un moment difícil de conflicte bèl·lic. 

Durant el lliurament del premi, en el seu discurs, va descriure el plantejament del seu projecte i la seva visió del personatge: "com una dona que va venir d'un lloc llunyà, que com jo, va trobar la seva llar a Torredembarra. Una dona carinyosa amb els nens, valenta. I vaig decidir enfocar el llibre en l'estima, el respecte, i la gratitud que sent el poble cap a la mestra Maria Antònia. Com ella es va esforçar per fer de la vida dels nens el més bonica possible en un moment difícil que estava passant Torredembarra per la Guerra Civil"

El premi està dotat amb 1.400 euros, dels quals la meitat s'otorgava en el moment del verdicte i la resta amb el lliurament d'una versió definitiva del treball. Per participar en el concurs calia lliurar dues dobles pàgines il·lustrades i acabades, inspirades en un text d'un conte sobre la mestra Maria Antònia i els il·lustradors disposaven també d'un àlbum de fotografies sobre el personatge.

Les il·lustracions, acompanyades del text del conte, està previst que vegin la llum en un llibre un cop completada tota la feina d'il·lustració i edició.