Maria Lanau, alumne de Joieria Artística de l'EADT guanya el primer premi del 4t Concurs d'Insígnies de Mestres Artesans

A partir del dia 7 d'octubre s'exposarà la seva obra premiada, "Llavor d'artesà' a la Galeria Alea de Barcelona

Llavor d'artesà. Maria Lanau

Maria Lanau, alumna de Joiera Artística de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona ha estat la guanyadora del 4t Concurs d’Insígnies de Mestres Artesans, amb una interessant proposta anomenada “Llavor d’artesà”. Segons l'autora la llavor simbolitza el naixement d’un projecte que creixerà en mans de l’artesà. I va ser escollida pel jurat convocat pel seu concepte concís, els seus acabats, l’excel·lent execució tècnica, la seva funcionalitat i la seva poètica simplicitat.

Els trenta-vuit artesans guardonats amb el diploma de Mestre Artesà 2009 han rebut, amb la distinció, un exemplar de la insígnia guanyadora del 4t Concurs d’Insígnies de Mestres Artesans, fruit del conveni de col·laboració entre el Departament de Joieria de l’Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja i Artesania Catalunya.

Aquesta mostra itinerant dóna a conèixer els trenta-dos projectes procedents dels departaments de joieria de l’Escola Llotja, l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca del Penedès i l’Escola d’Art de Tarragona, participants convidats en aquesta edició.

El concurs es convoca anualment i servirà per a la creació de la col·lecció d’insígnies de Mestre Artesà, que ja consta de quatre peces: “Trencat esfèric” de Débora Pereira, de l’Escola Llotja; “La fulla” d’Hrafnhildur Kristjansdottir, de l’Escola Massana; “El Llapis” de Wania Maria de Souza Almeida, de l’Escola Llotja; i “Llavor d’artesà” de Maria Lanau Franch, de l’Escola d’Art de Tarragona.

La primera exposició es va inaugurar el passat dia 7 d'octubre a la Galeria Alea de Barcelona, i arribarà a Tarragona de l’11 al 27 de març de 2010 a la Joeria Vecchio (Plaça dels Sedassos), passant prèviament per Vic, Tortosa, Lleida i Girona. Aquesta exposició itinerant es clausurarà el 13 de juny de 2010 a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu.