Rebeca Luciani i Albert Asensio protagonitzen l’exposició “Il·lustra_do2s” a l’EADT

Coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, aquest mes d'abril es presenta l'oportunitat de veure a l'espai expositiu de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, una mostra d'il·lustracions extretes dels darrers llibres publicats per Albert Asensio i Rebeca Luciani.

Exposició Il·lustra_do2s de Rebeca Luciani i Albert Asensio ( Del 10 d'abril al 10 de maig de 2015)

Els seus llibres i treballs il·lustrats són a nivell formal molt diferents, tant pel que fa al tractament del color, de l'espai i a les tècniques que utilitzen, però tots dos tenen en comú el fet de pertànyer a una mateixa generació de joves il·lustradors que han desenvolupat una brillant carrera professional els darrer anys i han aconseguit èxit i un ampli reconeixement a la seva obra.

La qualitat i el rigor dels seus treballs, a més de l'obtenció de nombrosos premis, els ha possibilitat a tots dos poder publicar llibres fora del nostre país i a través de diferents editorials.

Per tal d'aproximar-nos i poder conèixer d’una manera més propera la seva trajectòria professional i la seva obra, l'escola ha organitzat amb els autors dues xerrades, la primera va tenir lloc el passat 10 d'abril amb l’Albert Asensio i va servir per inaugurar l'exposició on va parlar de la seva manera d'entendre i de fer il·lustració i el proper mes de maig, a la cloenda de l'exposició, serà el torn de Rebeca Luciani que també mostrarà una perspectiva del seu recorregut pel món de la il·lustració.

Albert Asensio 
Estudia disseny gràfic a l’EADT. Més tard, realitza un postgrau d’il·lustració a Eina Barcelona (2006-2007) i 2 cursos de dibuix i pintura a Central Saint Martins College of Art and Design de Londres el 2009. 

L’any 2007 comença a treballar com a il·lustrador per editorials com Anaya, Joventut, Random House Mondadori, Teide, Cruïlla o Planeta i diaris com La Vanguardia. 

Fins ara ha rebut un Laus de Bronze pel cartell de Fira Tàrrega 2010 (disseny gràfic de l'estudi Miquel Puig), un premi amb el llibre Kim de Rudyard Kipling, Editorial Joventut del Banco del Libro de Venezuela i 3 Premis Junceda; per millor coberta de llibre, millor publicitat i millor il·lustració científica respectivament.

Rebeca Luciani

Va néixer a La Plata, Argentina, el 1976. Va estudiar dibuix i pintura a l'Escola de Belles Arts de la Universitat Nacional de la Plata. L’any 2000 va viatjar a Barcelona, on es va graduar a la Facultat de Belles Arts i on ha dirigit el seu treball plenament cap a la il·lustració. En els últims anys, a més del seu treball com il·lustradora, ha impartit tallers d’il·lustració a Barcelona, Sao Paulo, Santiago de Xile i Buenos Aires.

El 2006 va ser guardonada en el “White Ravens Internationale Jugendbibliothek” de Munic, a Alemanya, per dos dels seus llibres: "A la muntanya de les ametistes" de l’editorial Barcanova i "Busco una mare!", de Edicions La Galera.
El 2008, l'àlbum il·lustrat "La nube de Martín” amb text de Javier Sobrino i editat per Kalandraka, va ser finalista del “Premi Internacional Compostela para álbumes ilustrados”.

El 2011 va ser guardonada amb el Premi Serra d'Or per "La princesa malalta", editada per Publicacions L'Abadia de Montserrat. El 2012 el seu àlbum il·lustrat "Diáfana", amb text de Celso Sisto i editat per Scipione de Sao Paulo, ha estat guardonat amb el premi “Açorianos” al millor llibre de l'any. Un dels seus darrers treballs més destacats ha estat el llibre “Mishiyu” amb text de Ricardo Alcántara i edtiat per Combel.