Situació excepcional per la pandèmia de coronavirus

Des del 12 de març els centres d’ensenyament de la Diputació de Tarragona romanen tancats fins a nou avís.

 Queda suspès el període d'inscripció per a les proves d'accés als CFGS.
Queda suspès el període d'inscripció per a les proves d'accés als cicles formatius de grau superior de les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, fins a nou avís.  

Degut a la situació excepcional per la pandèmia causada pel virus COVID-19, la Diputació de Tarragona ha hagut de prendre mesures urgents amb l’objectiu de preservar la salut dels seus treballadors i treballadores, de la ciutadania en general i de l’alumnat dels seus centres educatius. Per això, des del 12 de març els centres d’ensenyament de la Diputació de Tarragona romanen tancats fins a nou avís. 

També informem que queda suspès el període d'inscripció per a les proves d'accés als cicles formatius de grau superior de les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, fins a nou avís del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

És important que aquests dies us mantingueu informats sobre l’evolució de la pandèmia, sobre les mesures de prevenció, les restriccions i les obligacions que cal complir com a ciutadans i ciutadanes per tal de fer front al virus. A continuació trobareu informació general i enllaços a pàgines web perquè n'esteu informats:

Què és el coronavirus (SARS-CoV-2)?

El SARS-CoV-2 és un nou virus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la Xina. 

És greu?

En un 80% dels casos només produeix símptomes lleus respiratoris. Tot i que també pot afectar greument les persones, i fins i tot causar-ne la mort. 

Els casos més greus afecten sobretot a gent gran i persones amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes d'immunitat. 

Si no és greu, per què és important confinar-se a casa?

Tot  i que les persones no pateixin símptomes, el poden transmetre a la població de risc sense adonar-se’n. A més, té un alt grau de transmissibilitat, tant que podria col·lapsar el sistema sanitari i, per tant, l’atenció a les persones malaltes.

Quins són els símptomes?

Malestar general, febre o tos. En els casos més greus, també pot produir dificultats per respirar, pneumònia i altres complicacions.

Com es transmet?

El virus té un període d’incubació de 2 a 14 dies i es pot transmetre per:

  • Contacte directe amb les secrecions
  • Les gotes respiratòries

Què podem fer per prevenir-lo?

  • Rentar-nos les mans freqüentment durant 20 segons, sobretot després de tossir i/o estornudar
  • Tapar-nos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir
  • Hem d’evitar el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries i tenen tos, esternuts o expectoracions, i no hem de compartir pertinences personals.
  • Hem d’evitar compartir menjar i estris sense netejar-los degudament.
  • No cal prendre precaucions especials amb els animals, ni amb els aliments.

Què cal fer si creiem que podem estar infectats?

Hem de trucar al 061. Ells t’informaran que has de fer.
En cap cas, hem d’anar al Centre d’Atenció Primària. 
Tampoc heu de trucar al 112, és un telèfon d’emergències.

Més informació: