Swab Stairs selecciona la proposta d’una alumna de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona per a intervenir un espai de Barcelona

L’alumna d’il·lustració Ana Gómez Carracedo veurà la seva proposta “Nature” a les escales de l’Estació de metro Santa Coloma de la L1

Ana Gómez, alumna de segon d'Il·lustració, finalista Swab Stairs

"Swab Stairs" és una activitat dins del marc de “Swab Barcelona”, fira d'art contemporani que es durà a terme del 16 a 30 de juny a diverses estacions de metro de Barcelona, i el projecte TMB Cultura, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Fujifilm, on es dóna l'oportunitat a estudiants d'escoles d’art i disseny de diferents ciutats del món, de crear una obra que serà exhibida a les principals escales d'accés al metro de la ciutat.

En la seva 5a edició, Swab Stairs se centra en el tema "La ciutat intel·ligent i sostenible", de manera que els estudiants puguin proposar, amb la llibertat que atorga l'expressió artística, solucions perquè la nostra ciutats siguin cada vegada més intel·ligents, ambientalment sostenibles i en harmonia amb els seus habitants.

Ana Gómez, alumna de segon d'Il·lustració, parla així de la seva proposta guanyadora:

«Si tot flueix en una mateixa direcció, no hi ha límits. Aquesta reflexió és la que es representa en aquesta obra. Natura, tecnologia i ciutadans comparteixen el mateix fi: el creixement. Si aquests tres elements estan en harmonia, no hi haurà traves que els aturin.»

L'exhibició consisteix en reproduccions en vinil de les obres triades dels guanyadors procedents de les 12 escoles seleccionades, en aquesta oportunitat 10 de Catalunya i 2 universitats internacionals. 

Hi participen: Escola Massana, ESDi, ELISAVA, IED, ESDAP Olot, Escola Llotja, EASD Pau Gargallo, EASD Serra i Abella, EADTarragona, EASD Vic; i les internacionals: Paris College of Art (Paris, França) i Royal Academy of Fine Arts Antwerp (Anvers, Bèlgica).