> Presentació

Per a les administracions locals, els fons europeus signifiquen una oportunitat real per poder realitzar en millors condicions les obres i prestar els serveis a la seva comunitat local. Sens dubte, el primer referent està en poder accedir als fons econòmics però cada vegada amb més força es valora l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques per trobar solucions a les necessitats i aprofitar oportunitats que són comunes a les administracions locals europees. Per tal de poder gestionar adequadament les diferents convocatòries és imprescindible conèixer com s’estructuren, a qui i a què van destinades i com podem optar-hi.

Aquest curs pretén  donar les eines, habilitats i tècniques clau a les persones participants per tal d’identificar les oportunitats de finançament europeu  per a projectes locals, especialment pel que fa als nous instruments del Mecanisme de Recuperació i Resiliència de recerca, fent èmfasi en la innovació i suport al teixit econòmic per aconseguir el màxim impacte en la competitivitat del territori i la qualitat de vida de la seva gent.

Es tracta d’una formació basada en les convocatòries obertes i comptant amb el personal tècnic de l’Àrea de Projectes Europeus de la Diputació de Tarragona.

 

> Objectius

- Conèixer el marc general dels fons europeus pel període 2021-2027.

- Entendre els fonaments de les convocatòries i com s’articulen en programes europeus, nacionals i/o autonòmics.

- Analitzar les línies estratègiques i les oportunitats extraordinàries del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

- Analitzar el mapa de les convocatòries i dels calendaris per optar a les línies del Marc Financer Plurianual.

- Conèixer les claus per a la identificació d'oportunitats en base a les estratègies i projectes locals.

 

> A qui va dirigida

La formació va adreçada al personal tècnic, direcció i gerència de les àrees de desenvolupament local, promoció econòmica, ocupació o empresa que gestionin convocatòries de fons europeus dins els ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

 

> Programa

Aquesta formació en línia consta de cinc sessions amb el següent programa:

Dies: 25 i 27 de maig i 1, 3 i 8 de juny, de 12 a 14 hores.

Cotingut:

- Marc General dels Fons Europeus

- Marc financer plurianual 2021-2027

- Mecanisme de recuperació i resiliència i Next Generation EU

- Identificació d’oportunitats per donar resposta a necessitats

- El mapa de convocatòries europees. Aspectes clau per navegar-hi i pressa de decisió.

- Nou Horizon Europe

 

> Docència

  • Josep Maria Elorduy Vidal. Director Tècnic de l’Àrea de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona
  • Emma Gorgori Bonet. Cap de Projecte de la Unitat de Projectes Europeus de la Diputació de Tarragona.

 

> Metodologia

El format de les sessions té un marcat caràcter pràctic. Combina la part conceptual amb la participació dels i les alumnes en exercicis pràctics a fer durant les sessions.

 

> Ubicació

La formació es desenvolupa íntegrament de forma virtual, a través de la plataforma Cisco Webex Meetings, amb la qual cosa és imprescindible disposar d’ordinador amb connexió a internet, camèra i micròfon per a participar-hi. 

 

> Inscripcions i més informació

Us informem que les inscripcions per aquesta formació estan tancades en arribar al nombre màxim de persones participants

Si desitgeu rebre un correu per estar informats de noves formacions només cal que ompliu aquest formulari demanant-ho.