L'esperit empresarial del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre aflora en els III Premis Emprèn, amb 18 guardons per a projectes d'àmbits ben diversos

La Diputació, impulsora del certamen, lliura els reconeixements en un acte presidit per Josep Poblet

28/11/2015
Promoció Econòmica
Tarragona
Comunicació
Els guardonats i reconeguts amb els premis Emprèn 2015
Els guardonats i reconeguts amb els premis Emprèn 2015

Un conreu de safrà ecològic, una web amb paquets turístics per a persones discapacitades, una botiga on es fan classes de brodat o el primer alberg juvenil de la ciutat de Tarragona. Són algunes de les sis iniciatives guardonades en l'edició d'enguany dels Premis Emprèn, convocats per la Diputació de Tarragona per distingir nous projectes empresarials, i també empreses consolidades i d'altres en vies de recuperació. Dotze projectes més han obtingut un reconeixement i, un tretzè, una menció especial.

Els guardons Emprèn en les seves set categories (Emprèn en femení, Empren Jove, Emprèn al món rural, Emprèn socialment, Emprèn i sorprèn, Emprèn i consolida i Reemprèn) s'han desvetllat aquest divendres a la tarda en un acte a l'Auditori Diputació, a Tarragona. En aquesta tercera edició s'havien rebut 65 propostes (49 propostes del Camp de Tarragona i 16 de les Terres de l’Ebre), amb la participació de 116 persones. Les sis propostes guardonades han rebut 5.000 € cadascuna, i pel que fa als projectes amb reconeixement, han obtingut un diploma acreditatiu (veure relació de premis i reconeixements en el document adjunt).

El lliurament dels guardons l'ha encapçalat el president de la Diputació, Josep Poblet, acompanyat del diputat de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica de la institució, Joan Josep Malràs, i diferents representants de la Diputació i d'altres administracions i entitats. L'acte ha comptat amb la intervenció de Josep Ramon Nogués, director general del Taller Baix Camp, de Reus. Josep Poblet ha destacat el valor d'aquests premis com a incentiu al foment empresarial del territori.

Formació i acompanyament
Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d’actuacions que des de l'Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d'Ocupació de la Diputació de Tarragona es duen a terme  per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. Per això, amb l’objectiu de millorar les competències dels participants, els mesos d’abril i maig es duen a terme diverses jornades de formació relacionades amb la gestió del temps, la presència a les xarxes socials i les competències personals.

L’ens també acompanya a tots els projectes durant el seu procés evolutiu, oferint-los assessorament en l’elaboració del pla d’empresa, accions específiques per a la consolidació i les segones oportunitats o sessions de networking. També organitza el Fòrum d’inversió dipta.cat per tal de buscar fonts de finançament.

Etiqueta: 
Emprenedoria
Galeria d'imatges
  • El representant del Taller Baix Camp i una de les treballadores, durant l'entrevista que els ha fet la presentadora de l'acte
  • El president de la Diputació, durant el seu parlament
  • El diputat Joan Josep Malràs, durant el seu parlament
  • El director de l'àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d'Ocupació de la Diputació, durant la seva intervenció