Més de 1.500 alumnes de la demarcació aprendran a estalviar energia gràcies als tallers "Guardians Energètics" de la Diputació

Una cinquantena d'escoles dels municipis adherits al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses realitzaran durant el curs aquesta activitat

21/02/2017
Educació
Montblanc
Comunicació
Taller "Guardians energètics" a Montblanc
Taller "Guardians energètics" a Montblanc

Més de 1.500 alumnes de la demarcació d'entre 8 i 10 anys treballaran aquest curs la importància d'estalviar energia i de reduir-ne el malbaratament gràcies als tallers "Guardians Energètics" de la Diputació. Aquesta activitat s'ofereix als centres educatius dels municipis adherits al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel canvi climàtic i es realitza en el marc de la Setmana Europea per a l'Energia Sostenible.

L'objectiu dels tallers és que els alumnes es converteixin en "guardians energètics" a casa i esdevinguin protagonistes del guany econòmic que fan els seus pares estalviant diners a la llar. Per aconseguir-ho, se'ls forma en la importància de fer un ús responsable de l'energia en les accions quotidianes, i se'ls explica les conseqüències que pot tenir el malbaratament d'energia. Amb totes aquestes accions es pretén impulsar un canvi d'actituds i hàbits en els participants respecte del consum d'energia. Gràcies a aquesta activitat, els nens i nenes aprenen com estalviar energia en l'àmbit domèstic, amb els sistemes de climatització i d'il·luminació, i amb els endolls i carregadors, entre d'altres. A més, també se'ls informa de la importància de l'ús de l'energia renovable.

El centre educatiu Les Codinetes de la Nou de Gaià, el passat divendres dia 17 de febrer, i el CEIP Les Muralles de Montblanc, aquest matí, han estat les dues primeres escoles de la demarcació que han acollit aquesta edició del taller. El proper divendres, 24 de febrer, una trentena d'alumnes del centre Enric Grau Fontseré de Flix participaran també en l'activitat, convertint-se en "guardians energètics". El proper mes de març, els dies 7, 8 i 9 l'activitat es realitzarà a les escoles Cambrils, Vidal i Barraquer, Guillem Fortuny i Joan Ardèvol del municipi de Cambrils, i el 14 i 15 de març es durà a terme al col·legi Guillem de Claramunt de La Secuita i al centre educatiu Pla de Manlleu d'Aiguamúrcia respectivament. Es preveu que, fins a finals de curs, una cinquantena d'escoles participin en aquest projecte.

Etiqueta: 
Energia
Galeria d'imatges
  • Taller "Guardians energètics" a Montblanc
  • http://www.pactodelosalcaldes.eu/index_es.html