La Morera de Montsant presenta la guia del municipi, editada per la Diputació de Tarragona

La guia forma part de la col·lecció Els llibres de la Medusa i els seus autors són Isabel Mate, Joan Barrull, Ezequiel Gort i Salvador Palomar

15/08/2017
Cultura
La Morera de Montsant
Comunicació
La presentació va tenir lloc en un acte a l'Ajuntament seguit pels veïns i les veïnes de la població
La presentació va tenir lloc en un acte a l'Ajuntament seguit pels veïns i les veïnes de la població

L’Ajuntament de la Morera de Montsant ha acollit aquest dilluns al vespre la presentació de la guia del municipi, editada per la Diputació de Tarragona dins de la Col•lecció Els llibres de la Medusa. Els seus autors, Isabel Mate, Joan Barrull, Ezequiel Gort i Salvador Palomar, ofereixen al llarg de les 150 pàgines d’aquesta publicació un retrat rigorós del municipi i la seva història, fins l'actualitat. La guia, editada per la Diputació de Tarragona,  forma part de les publicacions que es troben a l’abast de tothom a través de la Biblioteca Virtual Ramon Berenguer IV (RBIV).

L’acte de presentació del llibre al consistori morerenc va comptar amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Josep M. Cruset i de l’alcaldessa de la Morera de Montsant, Meritxell Martorell, a més dels veïns i veïnes de la població que van donar-se cita a l'Ajuntament . Dos dels autors, Salvador Palomar i Ezequiel Gort, van explicar el procés d'elaboració d'aquest treball i van desgranar alguns dels aspectes més destacats sobre la identitat del municipi, que ara queden recollits en aquest volum.

Un volum que recull la identitat del municipi, la seva realitat i la seva història
La guia està dividida en sis grans capítols: Medi natural, Medi humà, Les activitats econòmiques, La Morera de Montsant en la història, La cultura popular i Propostes d'excursions. A partir de la seva realitat geogràfica i paisatgística, històrica, cultural i social, la publicació aprofundeix en la identitat d’aquest municipi situat en un entorn natural excepcional, en ple Parc Natural del Montsant i que inclou també, el nucli d’Escaladei .

Les guies dels municipis que publica la Diputació de Tarragona posen a l’abast de tothom un treball amb valuosa informació sobre la realitat i l’evolució de les diferents poblacions des de la perspectiva geogràfica, històrica, econòmica, cultural i social. Fins l’actualitat, s’han editat un total de 34 guies, disponibles a través de la Biblioteca Virtual Ramon Berenguer IV (RBIV) on es poden adquirir on-line o bé consultar directament aquelles que es troben completament digitalitzades.

Etiqueta: 
Publicacions
Galeria d'imatges