La Diputació col·labora amb l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, centre de referència en recerca biomèdica

La presidenta Noemí Llauradó ha visitat la seu d'aquesta institució, a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, per conèixer de primera mà la inversió realitzada al Biobanc

14/05/2021
Diputació
Noemí Llauradó, amb el Dr. Lluís Gallart, coordinador del Biobanc, durant la visita a les instal·lacions
Noemí Llauradó, amb el Dr. Lluís Gallart, coordinador del Biobanc, durant la visita a les instal·lacions

La presidenta Noemí Llauradó, ha visitat la seu de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), situat a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, per conèixer, de primera mà, la inversió realitzada al Biobanc de l'IISPV per part de la Diputació. Ha estat rebuda pel director de l'hospital, Llorenç Mairal; pel gerent del centre hospitalari, Rafael Gràcia; pel director de Intitut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, Joan Vendrell, i pel coordinador del Biobanc, Lluís Gallart.

Amb els fons aportats per l'organisme públic, de 100.000 euros, el Biobanc ha pogut realitzar una sèrie d'obres de millora de la infraestructura i adquirir nou equipament tècnic. En destaca l'adquisició de 5 congeladors de mostres biològiques que, amb temperatures de -80ºC, permeten conservar les mostres en condicions òptimes. Aquests súpercongeladors s'han distribuït entre les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Se n'han instal·lat dos a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, dos a l’àntic Hospital de Reus i un a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. També s'ha adquirit altre equipament tècnic específic.

Noemí Llauradó ha aprofitat per conèixer les noves oficines tècniques de l'IISPV situades on era l'antiga cafeteria de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII i posades en funcionament ara fa aproximadament un any.

El Biobanc de l'IISPV, és una plataforma institucional i centralitzada de serveis transversals: processament, emmagatzematge, gestió i distribució de mostres biològiques humanes per als investigadors de l'IISPV i, també per a investigadors o altre personal aliè que pugui'n requerir-ne els serveis.

L'IISPV és una institució que integra la recerca en l'àmbit de la biomedicina del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. L'entitat és l'instrument de què s'han dotat els hospitals universitaris de totes dues regions sanitàries (Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus) i la Universitat Rovira i Virgili, per tal d'aglutinar i gestionar la recerca i la innovació biomèdica del territori.

Etiqueta: 
Diputació
Galeria d'imatges