La Diputació impulsa la neteja i restauració fluvial de dos trams dels rius Francolí i Gaià i de les rases del Cabreta i el Belltall als municipis de Vila-rodona, Solivella i Valls

En el marc de l’aliança amb l’Obra Social “la Caixa” per a la preservació d’espais naturals i la reinserció de col·lectius en risc d’exclusió social

01/07/2013
Medi Ambient
Premsa
Acte de signatura
Acte de signatura

La Diputació de Tarragona col·labora amb la Fundació Privada Ginac en la preservació de l'entorn natural a Vila-rodona, Solivella i Valls a través del projecte de neteja i restauració fluvial de dos trams de les lleres dels rius Francolí i Gaià i les rases dels torrents Cabreta i Belltall. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’aliança entre la Diputació i l’Obra Social “la Caixa” per a la preservació d’espais naturals de la demarcació i la reinserció de col·lectius en risc d’exclusió social. La institució supramunicipal destina 50.000 euros a la fundació per tal que desenvolupi aquesta actuació, segons l’acord signat pel president de la Diputació, Josep Poblet, i el president de la fundació Ginac, Aniceto Pérez.

Mitjançant aquesta actuació es potenciarà la vegetació de ribera autòctona existent, desbrossant les espècies agressives amb el sistema i plantant alguns exemplars d'arbres autòctons per recuperar els espais més malmesos. Al mateix temps, el projecte té com a objectiu millorar la capacitat hidràulica del riu, retirant o triturant tots els elements que poden suposar obturacions, amb el perill d'inundacions que això suposa. Tot plegat permetrà recuperar i potenciar el valor paisatgístic d'aquests indrets, mantenint els espais de pas existents que permetin un accés controlat per a la realització d'activitats d'educació ambiental i paisatgística.

L’actuació la durà a terme personal gestionat per la Fundació Ginac, en concret 5 persones (1 tècnic forestal i 4 peons amb discapacitat i/o transtorn mental). El projecte, que contempla la rotació dels treballadors, fomenta l’ocupació i la formació de persones amb discapacitat mental, en un entorn obert i integrador.

Durant l’acte de signatura, Josep Poblet ha reiterat el compromís de la Diputació en l’aspecte social i mediambiental, amb l'objectiu que “en temps difícils, l’àmbit social se’n ressenti com menys millor”. Aniceto Pérez ha agraït el suport de la Diputació, que permet a la fundació tirar endavant els diversos projectes de caire social i de preservació de la natura. De la seva part, el director de l’àrea de negoci de l’obra Social “la Caixa” a Tarragona, Enric Dalmau, ha reiterat el suport de la seva entitat a iniciatives tan útils com aquesta, amb les quals col·labora des de l'any 2006.

Galeria d'imatges