Poboleda rememora la verema a l'antiga en la seva 15a Festa del Vi, amb el suport de la Diputació de Tarragona

Josep Poblet destaca l'empenta del municipi en l'organització d'una festa que contribueix a la dinamització econòmica i turística del territori.

16/09/2013
Premsa
Poboleda rememora la verema a l'antiga en la seva 15a Festa del Vi, amb el suport de la Diputació de Tarragona
Poboleda rememora la verema a l'antiga en la seva 15a Festa del Vi, amb el suport de la Diputació de Tarragona

Els pagesos abillats com abans, les portadores, els carros plens a vessar i les piades de raïm han protagonitzat aquest dissabte bona part dels actes de la 15a edició de la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga de Poboleda, una activitat organitzada per l'Ajuntament i que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, entre altres entitats. El president de la institució supramunicipal, Josep Poblet, acompanyat per l’alcalde de la població, Jordi Català, va inaugurar aquesta celebració tradicional, que any rere any atrau nombrosos visitants al municipi prioratí.

Josep Poblet va participar de bon matí a la verema en una finca propera a la població, i tot seguit va assistir a l'esmorzar popular. Finalment va inaugurar oficialment l'esdeveniment, a les 10.30 h, en un acte a l'entrada del poble, juntament amb l'alcalde de Poboleda, Jordi Català. En el seu parlament, Josep Poblet va reiterar el suport de la Diputació en el sector de la viticultura, “un valuós actiu econòmic i turístic que cal promoure per contribuir a la dinamització del territori i la millora de la qualitat de vida dels seus habitants”. Respecte a la festa, Josep Poblet va destacar l'empenta de Poboleda en l'organització d'una iniciativa reeixida i plenament consolidada”. Poblet també va visitar la Cooperativa, va fer un recorregut pels carrers engalanats i va visitar l'exposició de treballs d'artesania, a la plaça del Mercat.

La 15a edició de la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga de Poboleda ha inclòs visites de portes obertes a la Cooperativa, a més de tastos de vins dels cellers de la DOQ Priorat (vint cellers de la comarca dels quals deu eren de Poboleda) i altres activitats a l'entorn de la viticultura. A l’acte hi va assistir també la diputada Núria Crivillé; el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Anton Ballvé; el president de la D.O. Priorat, Toni Alcoverro, i els alcaldes de l’Argentera, del Masroig i de la Morera del Montsant.

L’alcalde de Poboleda estava molt satisfet pel ressò que aquesta festa està assolint en els últims anys: “aquest any estàvem una mica preocupats per veure com la crisi econòmica podia afectar a l'arribada de visitants, però al final la resposta ha estat més que satisfactòria”. I és que, si bé a l’esmorzar popular (a les 9 hores del mati) s'hi concentraven mil persones, a l’hora de la “piada del raïm” ja eren prop de dos mil les persones que omplien els carrers de Poboleda, participant en la festa i en la degustació de vins del Priorat.

Així mateix l’alcalde va aprofitar la seva intervenció en l’acte inaugural per proclamar-se davant de la població com a independentista “he sigut sempre catalanista, mai independentista, però vist el tracte que ens donen des de fora de Catalunya, m’he tornat independentista”.

Galeria d'imatges