La Diputació cofinança la rehabilitació del campanar de l'església de Rocafort de Queralt

La institució supramunicipal hi aporta gairebé 20.000 euros. L'obra posarà fi al deteriorament de la construcció i evitarà que s'hi produeixin despreniments

03/02/2014
Cultura
Premsa
La Diputació cofinança la rehabilitació del campanar de l'església de Rocafort de Queralt
La Diputació cofinança la rehabilitació del campanar de l'església de Rocafort de Queralt

El campanar de l'Església de Rocafort de Queralt serà restaurat gràcies a l'impuls de la Diputació de Tarragona, l'Arquebisbat de Tarragona i l'Ajuntament d'aquest municipi de la Conca de Barberà. Les tres institucions finançaran les obres, que posaran fi a l'estat de deteriorament actual i al consegüent perill de despreniments.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i l'alcalde de Rocafort de Queralt, Valentí Gual, han oficialitzat aquest acord que permetrà fer realitat el projecte. En concret, cada institució implicada (Diputació, Arquebisbat i Ajuntament) finançarà el 33,33% del projecte, pressupostat en 59,780,96 euros. A l'acte han assistit, així mateix, els diputats de la Diputació David Rovira, Immaculada Costa i Tomàs Bigorra.

El president de la Diputació ha destacat la tasca conjunta de les tres institucions al servei del municipi de Rocafort de Queralt, i ha refermat la voluntat de la institució supramunicipal de participar en el manteniment i conservació del patrimoni històric de la demarcació. De la seva part, l'alcalde del municipi ha posat de manifest el perill seriós que comporta l'estat actual del campanar, fet pel qual s'ha hagut d'actuar amb urgència per tal de trobar-hi una solució ràpida. En aquest sentit, Valentí Gual ha agraït el suport de la Diputació i l'Arquebisbat per col·laborar en una restauració "necessària, prioritària i imprescindible". Finalment, l'arquebisbe de Tarragona ha ressaltat la importància d'un patrimoni que, si bé és de titularitat de l'Església, pertany a tota la societat. Les obres s'iniciaran d'aquí a poc temps, i duraran dos mesos

Una construcció del segle XVIII
L'Església parroquial de Rocafort de Queralt, que data del segle XVIII, té un campanar de base quadrada i fust octogonal coronat per un cos més petit amb una cúpula. Actualment presenta un estat de deteriorament evident, a causa del despreniment de part de les peces que formen les voltes, esquerdes i falta de rejuntat.

Galeria d'imatges