Aldo Mata

Neix el 1973 començant a estudiar violoncel als vuit anys d'edat amb Maria de Macedo i posteriorment també amb Elías Arizcuren. Del 1991 al 1994 estudia a l'Escola Reina Sofia amb Iván Monighetti. Paral·lelament toca en Master Classes per diferents mestres: Christophe Coin, Rostropovich, Gutmann, Helmerson, Claret, Greenhouse, JL García, Isserlis, etc. Va participar en diversos concerts del cicle "Solistes del Segle XXI" on la seva interpretació de la Sonata en re de Mendelssohn amb el pianista Eldar Nebolsin va quedar enregistrada en disc per la casa Sony.
 

Als Estats Units obté el 1996 el Màster "cum laude" de la Chicago Musical College on té com a professor a Kim Scholes. Del 1996 al 2000 va cursar el títol de Doctor en Música de la Universitat d'Indiana (Bloomington), tenint com a principals professors a Janos Starker, Tsuyoshi Tsutsumi i Leonard Hokanson i doctorant amb una tesi dedicada als Quartets Prusians de Mozart. Així mateix toca a Budapest al costat del pianista Claudio Martínez-Mehner en classes magistrals del gran mestre hongarès Ferenc Rados.
Ha estat premiat en diversos concursos: primer premi en el concurs nacional de Joventuts Musicals, Concerto Competition del Chicago Musical College, finalista del Searle Competition, Popper Competition, etc. Ha actuat com a solista als EUA, Àsia, Amèrica del Sud i Espanya. Durant la seva carrera li han atorgat diverses beques: Joventuts Musicals, Fundació Albéniz, Fullbright, AIE, etc.
Del 2001 al 2010 és violoncel co-principal de l'Orquestra de Castella i Lleó amb la qual ha actuat com a solista en el Doble Concert de Brahms i en la Simfonia Concertant de Haydn. El 2002 se li concedeix després concurs la plaça de catedràtic de violoncel del Conservatori Superior de Salamanca.
 

La seva interpretació de l'obra de Maurici Sotelo "De Amore" per a violoncel sol a l'Auditori Nacional de Madrid va ser rebuda brillantment per la crítica així com la seva lectura de la Sonata per a violoncel sol de Kodaly. Toca recitals a Itàlia, Croàcia, Portugal, Colòmbia i Àsia. Durant la tardor del 2005 participa en la gira per Colòmbia de l'Orquestra Simfònica Nacional d'aquest país interpretant com a solista el Concert de Dvorak sota la direcció del seu titular Alejandro Posada, arran de la qual cosa és convidat a donar diversos concerts i oferir màster classes en alguns dels centres musicals més importants d'aquest país, tocant a l'any següent la part solista del Quixot de Strauss en el Teatre Colón de Bogotà i posteriorment els concerts de Schumann, Saint-Saëns i Lalo a Medellín. El 2008 es presenta com a solista a l'Auditori Nacional (Madrid) interpretant el Doble Concert de Brahms. Des del 2004 és convidat com a professor al Fòrum de violoncel, presjovem, València de Don Juan, Molinos i al Festival de Llanes sent convidat igualment a oferir concerts i classes magistrals a la Xina (Conservatori de Haerbin), Portugal, Itàlia (Conservatori de Perugia) , Espanya i Alemanya (Hochschule Franz Liszt de Weimar). Participa recentment en els Festivals d'Alacant, Salamanca, Conca, Lleó, Sòria, Còrdova, Màlaga, Almagro i Saragossa. El 2009 estrena i grava l'obra per a violoncel i orquestra de corda Capricis No.5 de Leonardo Balada per a la casa Naxos. Ofereix les suites de Bach en versió historicista a Espanya (Museu d'Escultura de Valladolid, Festival de Molinos) i a Amèrica (Museu Nacional de Bogotà). És membre fundador del Quartet Granados amb el qual ha actuat a Amèrica i Espanya rebent les més elogioses crítiques. És convidat com a primer violoncel per l'Orquestra de RTVE i imparteix classes de quartet de corda en Musikene durant la temporada 2009/10. Durant la temporada 2011-12 oferirà una gira per Espanya amb el Trio Alborada organitzada per AIE. Actualment toca un violoncel construït per Giuseppe Nadotti a Piacenza el 1787.

Nivell: Grau professional, Superior i Postgraduats

Dies: De l'1 al 3 de juliol 2019

Matrícula
Alumnes actius: 135 €
Alumnes oients: 65 €