Quartet Gerhard

Considerat un dels quartets amb més projecció a nivell europeu, el Quartet Gerhard es distingeix per la seva remarcable sensibilitat pel so i per un respecte profund per la música com a un dels majors valors humans.

Guanyador dels concursos de música de cambra ‘El Primer Palau’ de Barcelona, Premi 25 anys de Catalunya Música i Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, el Quartet Gerhard ha sigut finalista al prestigiós ICMC Hamburg i ha obtingut recentment el 3r premi del concurs internacional Irene-Steels-Wilsing de Berlín.

Com a quartet les seves principals influències han sigut a Basilea (Rainer Schmidt), Berlin (Eberhard Feltz) i Hannover (Oliver Wille).

També han treballat amb mestres de reconegut prestigi com Ferenc Rados, András Keller, Gerhard Schulz, Valentin Erben, Heime Müller i András Schiff.

El Quartet Gerhard ha participat en importants esdeveniments internacionals com la temporada de música de cambra Stadt-Casino de Basilea (Suïssa), el festival de quartets de corda de Bordeus (França), el Mozartfest de Würzburg (Alemanya), temporada Musikamera a La Fenice de Venècia (Itàlia) i al cicle Muzenforum a Bloemendaal (Holanda), entre d’altres. També han estat convidats a festivals d’estiu de prestigi com la Schubertiada de Vilabertran, Festival Pau Casals del Vendrell, Porta Ferrada, Aix-enProvence i Verbier.

És destacable el seu compromís amb la música de nova creació, actuant en esdeveniments rellevants com el cicle del CNDM de Madrid (Espanya), Nuit de la Création a Aix-enProvence (França) i a l’Arnold Schoenberg Center de Viena (Àustria).

Les seves interpretacions han estat retransmeses per Catalunya Música, RNE (Radio Nacional de España), SWR2 (Alemanya), SWR (Suïssa) i BBC (UK), entre d’altres.

A nivell discogràfic cal destacar el seu àlbum Portrait (Seed Music 2016) - premi de la crítica al millor CD 2016 - i un proper llançament amb obres de Kurtag, Berg i Schumann sota la prestigiosa discogràfica Harmonia Mundi International.
 
Lluís Castán Cochs - violí
Judit Bardolet Vilaró - violí
Miquel Jordá Saún - viola
Jesús Miralles Roger - violoncel
Programa

Primera part

Quartet D810 'Rosamunda' en la menor            F. Schubert

I. Allegro ma non troppo
II. Andante
III. Minuetto: Allegretto – Trio
IV. Allegro moderato

Segona part
Quartet op. 41/3 en la Major                                  R. Schumann

I. Andante espressivo - Allegro molto moderato
II. Assai agitato
III. Adagio molto
IV. Finale. Allegro molto vivace - Quasi Trio