Josep Fuster

Nascut a Vilanova de Castelló (València), inicia la seva formació amb V. Romero i J. Talens Sebastià. Posteriorment, estudia als Conservatoris Superiors de València i de Barcelona amb J. Panyella i J. Tordera.

És professor de clarinet i de música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) des de l’any de la seva creació i a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) des del 1993.

Ha estat invitat per diferents orquestres simfòniques (Orquesta Nacional de España, New American Chamber Orchestra, Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, Orquestra Camerata Mediterrània, Orquestra de Cadaqués, Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra) amb les quals ha participat en gires de concerts per Alemanya, França, Holanda, Itàlia, Estats Units i Japó.

Des del 2005 forma duo amb la pianista Isabel Hernández, amb qui ha enregistrat Música virtuosa (Vol. I,II , III i IV) i les dues sonates de Brahms i Weber & Rossini, treball que ha estat finalista als premis Nacionals de Música del 2009. Ha enregistrat amb l’OBC el concertino i els concerts núm. 1 i 2 per a clarinet i orquestra de Jesús Rodríguez Picó, així com també el Quintet de la Sala de Llevant per a clarinet i quartet de corda, obra que li ha dedicat el compositor Xavier Benguerel, el concert per a clarinet i Orquestra d’Albert Amargós amb TV3 i el Clarinet Concertino de Jordi Cervelló amb la Orquestra Girona XXI, obra dedicada, Fantasia per a clarinet, cordes i petita percussió de Juan Medina i Balada del amanecer de Zulema de la Cruz, estrenat amb la Orquestra de Cámara Cordobesa. Ha tocat amb els Quartets de corda Orpheus i Quiroga. Ha realitzat diferents enregistraments per a Catalunya Música, RNE, Radio France i per a la Ràdio Holandesa. També per als segells discogràfics Hyades Arts, Stradivarius, Edicions Moraleda, Anacrusi Contemporània, Columna Música i  Ars Harmònica.

La seva intensa activitat pedagògica l’ha portat a ser professor convidat a diferents orquestres joves i a impartir cursos i classes magistrals, tant per tot el territori de l’estat espanyol com a l’estranger.

Josep Fuster és artista  de Yamaha i D'Addario Woodwinds.

 

Nivell: Grau professional, Superior i Postgraduats

Dies: Del 28 al 30 de juny de 2019

Matrícula
Alumnes actius: 135 €
Alumnes oients: 65 €