Roberto Pascual Bodí

Neix a Cullera (València). Comença els estudis musicals amb els professors Salvador Albert Tarragó i Gerardo Pérez Busquier. Posteriorment continua amb el professor Ricardo Soldado i finalitza els estudis superiors al Conservatori Superior d'Alacant amb el professor Jaume Signes, obtenint el Premi Extraordinari Fi de Carrera en l'Especialitat de Trompeta.  

Es trasllada als Estats Units per estudiar amb els professors Britton Theurer, Bryan Goff, John Rommel, Barbara Buttler i James Thompson. Així mateix, assisteix a cursos amb Willem van der Vliet, Eric Aubier, Jose Ortí, Fred Mills, Stephen Burns, Mark Ridenour, Dale Clevenger, membres de Spanish Brass Luur Metalls i Madrid Brass.    

Ha col·laborat amb l'Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica de Galícia, Orquestra Ciutat de Granada, Orquestra de Cadaqués, Simfonietta Porta Ferrada, Grup Enigma, Orquestra BandArt, amb Israel Philharmonic Orchestra sota la direcció de Zubin Metha i amb l'Orquestra del Teatre Mavrïnsky sota la direcció de Valery Gergiev. 

Des del 2000 és Trompeta Solista de l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó i membre del Quintet de Metalls d'aquesta orquestra.        
També és component del grup Diverjazz el repertori del qual es basa en la música de Claude Bolling .        

Com a solista ha interpretat diversos concerts per a trompeta entre els quals destaquen el Concert en Sib M d'Albinoni, juntament amb l'Orquestra de la Universitat de València al Palau de la Música i els concerts per a trompeta i orquestra de A. Arutunian i JN Hummel juntament amb l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó.           

Durant quatre anys imparteix classes al Conservatori Professional de Música de Valladolid i des de l'any 2004 ocupa la plaça de Catedràtic de Trompeta del Conservatori Superior de Música de Castella i Lleó.         

D’entre les activitats pedagògiques que porta a terme, destaca la seva col·laboració com a professor convidat amb l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, l'Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música de Salamanca, la Jove Orquestra Simfònica de Soria, la Jove Orquestra Simfònica de Castella i Lleó i la Jove Orquestra Nacional d'Espanya.       
Igualment, participa en els cursos de trompeta d'Alaquàs, Lalín, Vila de Cruces, Bandeira, Toro i Alhama de Almería, en els conservatoris professionals de Cullera, Dénia, Xàbia, Altea, la Corunya i Osca, a Jamilena organitzat per la Universitat de Jaén i a l'escola d'Alts Estudis Musicals de Santiago de Compostela.


Nivell: Grau Professional, Grau Superior i Postgraduats

Dies: Del 3 al 6 de juliol de 2019

Matrícula
Alumnes actius: 175 €
Alumnes oients: 85€