Dia Internacional dels Museus 2023

DIM 2023
Com cada 18 de maig, celebrem el Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d'activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats. Com a institucions de confiança i importants fils al nostre teixit social compartit, estan en una posició única per crear un efecte cascada que fomenti el canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible: des del suport a l'acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l'aïllament social i la millora de la salut mental.

Com es destaca a la Resolució de l'ICOM “Sobre la sostenibilitat i l'aplicació de l'Agenda 2030, Transformar el nostre món” (Kyoto, 2019), tots els museus tenen un paper per exercir en la configuració i la creació de futurs sostenibles, i poden fer-ho a través de programes educatius, exposicions, activitats de divulgació comunitària i investigació.