Presentació del llibre i inauguració de l'exposició: Joan Curieses, escultor

Presentació del llibre i inauguració de l'exposició.

Presentació del llibre: Joan Curieses, escultor
23 de març de 2017, a les 19 hores.
Museu d'Art Modern de Tarragona
 

Inauguració de l'exposició: Joan Curieses, escultor
23 de març de 2017, a les 20 hores.
Museu Bíblic Tarraconense
 


Joan Curieses és un creador singular en el panorama artístic de Catalunya. És sacerdot i és escultor, dues activitats que ha desenvolupat de manera paral·lela al llarg de la seva vida. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, és l'autor de moltes de les obres escultòriques i del mobiliari litúrgic d'una bona part de les esglésies de les comarques de Tarragona i de fora, en altres llocs de Catalunya.


Si bé la major part de la seva producció és de temàtica religiosa, també té obres de caràcter públic (monuments, relleus escultòrics en espais urbans) i obres de menor format (maternitats, dones, parelles, que pertanyen a particulars).


Si tenim en compte el panorama actual, a Catalunya gairebé no hi ha artistes que es dediquin a l'art religiós. En aquest sentit, l'obra de Joan Curieses adquireix un interès particular. Indubtablement parlem d'obres fetes per un prevere; per tant, són obres fetes des del respecte i amor al servei de les seves creences. Tanmateix, això no ha estat mai un problema per expressar-se lliurement a l'hora de realitzar els seus treballs, tant si són religiosos com laics.