Del cos a l'aula. De l'escolta individual a l'escolta col·lectiva

Jornada de formació per al professorat

Curs 2022-23

 


Aquestes jornades ens conviden amablement a dirigir l'atenció al nostre univers creatiu a través de l'escolta corporal i del moviment com a instruments inspiradors i transformadors. Una proposta per aprofundir en l'escolta del cos i en habitar un cos en moviment per preparar degudament el terreny i donar pas al nostre potencial creatiu.

Despertar la creativitat i trobar la manera d'encarnar una presència ferma, ens permetrà posar-les al servei de les diferents necessitats que esdevinguin dins de l'aula i transformar, els diferents espais d'aprenentatge, en àmbits més inspirats i suggeridors.

Aquest treball no s'enfoca en un decàleg de passos a seguir amb els que obtenir un resultat concret, sinó que ofereix diferents recorreguts i dinàmiques corporals per prendre consciència de l'estructura que ens sosté mitjançant una escolta corporal profunda; el coneixement d'eines que ens resultin útils per comprendre el nostre mapa corporal; flexibilitzar, no només el nostre cos, sinó també el pensament; facilitar la comunicació amb altres cossos a través de l'escolta col·lectiva; aprofundir en les pròpies limitacions i potencialitats i activar un estat d'atenció i escolta amb una actitud d'obertura. En definitiva, habitar un cos en moviment que ens permeti fer emergir la nostra saviesa interior.

 

Imparteix:

Ana Corredor (Espai Evohé): Ballarina, docent de dansa i moviment, programadora i directora del projecte Espai Evohé de Tarragona (espai de dansa, creació i arts del moviment), fundat l’any 2014 i que va ser guardonat amb el segon premi a la convocatòria dels Premis Tarragona Smart City 2014. L'Ana, a través del seu projecte #EvohéNòmada, col·labora en projectes de l'àmbit educatiu i de les arts escèniques, en la gestió cultural, en noves creacions, en l'assessoria de moviment en escena i en la recerca de noves línies pedagògiques, artístiques i de desenvolupament personal i creatiu com, el format de Sintonies, creat l'any 2019 o la seva darrera creació de l'espectacle Enclaves libres, estrenat l'1 de maig de 2022 a la sala Trono de Tarragona.

 

Dates: Dissabtes 1 i 8 d’octubre de 2022
Horari: 10.00 a 13.00 h
Lloc: Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona
Nombre de places: 16 alumnes
Preu de la matrícula: 25€

 

Activitat realitzada amb la col·laboració del Departament d'Educació a través de l'ICE de la Universitat Rovira i Virgili i reconeguda amb 6 hores de certificació.

 

INSCRIPCIONS AQUÍ

 
 

Galeria d'imatges