Dia i Nit dels Museus 2019

La festa de la comunitat museística

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona participa en la Nit Europea dels Museus i el Dia Internacional dels Museus 2019 amb un programa ple d'activitats.

El dissabte 18 de maig de 2019 es va celebrar per tot el món el Dia i la Nit dels Museus. Per a la 41a edició, el Consell Internacional dels Museus (ICOM) va proposar el lema Els museus com a eixos culturals: El futur de la tradició.

Gran part de les activitats que el Museu va preparar per a aquesta edició van girar al voltant d'aquest lema, relacionant-lo amb la col·lecció permanent del MAMT.

PROGRAMA

Horari d’obertura del Museu: de 10.00 a 01:00 h.

 

BOIRA

Andrea Lería

Visita lliure a l’exposició

Horari: De 10.00 a 15.00 i de 17.00 a 20.00 h

Localització: Sales d’exposicions temporals

Boira planteja una sèrie d’exercicis d’activació de la memòria, fils invisibles, d’allò que no veiem i que s’insinua a través del vestigi, els objectes com a testimonis muts d’allò que van escoltar i van presenciar, allò viscut descrit en imatges o en vells quaderns  inacabats, que no són més que aquest intent de deixar empremta, de registrar i arxivar el que, a la vida de cadascú, pot ser significant.

 

Visita lliure a l’exposició

Horari: De 10.00 a 15.00 i de 17.00 a 20.00 h

Localització: Sales d’exposicions temporals

Retrats, estructures, volums són alguns dels aspectes ressaltats en aquesta exposició que mostra obres del fons de la col·lecció del MAMT amb motiu del centenari de la mort de l’escultor Julio Antonio.

 

TREBALLEM AL MAMT PEDAGÒGIC

Horari: De 10.00 a 15.00 i de 17.00 a 20.00 h

Localització: Espai del MAMT Pedagògic

Durant tot el dia els més petits van poder treballar a l’espai del MAMT Pedagògic per fer les seves creacions inspirades en el Tapís de Tarragona.

 

 

VIATGE A LA CONSTEL·LACIÓ MUSEU

Activitat organitzada per Auriga Serveis Culturals.

El Museu d’Art Modern va participar junt als museus i centres culturals de la ciutat en un viatge comú a través de les seves col·leccions, un itinerari que en aquesta ocasió ens va proposar reflexionar sobre els museus com a eixos culturals i el futur de la tradició.

El desplaçament als diferents centres es va realitzarat amb el trenet turístic.

+info: http://aurigasc.com/nit-dels-museus-tarragona/

 

VIDEOPROJECCIÓ: PAISAJE DE CRISTAL

 

Horari: De 20.00 a 01.00h

Localització: Sala d’actes del MAMT

La sala d’actes del Museu d’Art Modern va acollir una videoprojecció Paisaje de cristal amb motiu de l’exposició Boira d'Andrea Lería.

 

FIL PER RANDA

Activitat familiar

Horari: De 21.00 a 01.00 h

Localització: Espai del MAMT Pedagògic

Durant tota la nit els més petits van treballar a l’espai del MAMT Pedagògic per fer les seves creacions inspirades en el Tapís de Tarragona.

 

Al llarg de la nit els assistents van gaudir de llaminadures a l’entrada del MAMT

 

Galeria d'imatges