Dia Internacional dels Museus 2020

Dia Internacional dels Museus

 

Amb el tema “Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió”, el Dia Internacional dels Museus organitzat per l’ICOM (International Council of Museums) vol esdevenir un punt de trobada per celebrar les diferents perspectives que constitueixen les comunitats dels museus, advocant per eines que permetin identificar i superar els prejudicis, no només en els objectes que exposen, sinó també en les històries que expliquin les seves col·leccions.

Després del brot de COVID-19 i el consegüent confinament, el #DIM2020 adapta el format de l’any 2020 i orienta les activitats digitals, per promoure els valors del DIM i al mateix temps garantir la seguretat del públic i del personal.

Des del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona ens sumem al #DIM2020 amb propostes virtuals ben engrescadores!!

 

APRENEM JUGANT

Us proposem tres divertides activitats al voltant del Tapís de Tarragona per fer amb els més petits de la família!

 

#MuseumQuizACasa

Diversos museus catalans impulsem el #MuseumQuizACasa, una edició especial del cèlebre concurs Museum Quiz per participar des de casa, oferint-vos una alternativa cultural i de lleure divertida mentre duri el confinament social sol·licitat per les autoritats sanitàries com a mesura de prevenció del COvid-19. Per participar podeu fer-ho a través de qualsevol dispositiu electrònic, ja sigui mòbil, tauletes o ordinadors, clicant sobre cada data disponible. 

Teniu dues modalitats per participar-hi:

Modalitat Familiar:

La marató familiar del #MuseumQuizACasa inclou 20 concursos amb els quals podreu recórrer virtualment 20 museus catalans. Cada concurs està dedicat a la temàtica d’un museu.

Modalitat Adults:

La marató per a adults del #MuseumQuizACasa consta de fins a 5 etapes. Preguntes de diversos museus i temàtiques es barregen en un mateix concurs. 

 

JOC D’ESCAPE: L’enigma del portal o com tornar cap a casa

Auriga Serveis Culturals ens ha preparat un joc d’escape al voltant de la col·lecció del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona. Endinseu-vos a les sales del MAMT, esteu atents a tota la informació que trobeu en el recorregut, recopileu les pistes i desxifreu els enigmes. Només els més intrèpids podran tornar a casa!

 

#DIMCHALLENGE #REPTEARTACASA

Continuem amb el repte més viral de la quarantena i us proposem recrear una obra de la nostra col·lecció amb objectes quotidians a casa vostra. No us perdeu les representacions d'aquells que ja han participat!  

 

Podeu trobar tota la informació que els museus d’arreu del món han preparat per al #DIM2020 en aquest enllaç: https://bit.ly/35TDgcM

En aquest enllaç també trobareu tota la informació sobre les activitats conjuntes que han preparat els museus catalans: http://patrimoni.gencat/DIM2020

 

DESITGEM QUE GAUDIU DE LA FESTA DELS MUSEUS VIRTUAL!!!

 

 

Galeria d'imatges