Dia Internacional dels Museus 2021

DIM 2021

Com cada 18 de maig, celebrem el Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d'activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.
Davant el moment que estan vivint les societats actuals a nivell mundial arran de la pandèmia de la COVID-19, el Consell Internacional dels Museus (ICOM) aposta pel paper que han de jugar els museus en les societats i en el lideratge que aquests han d’assumir en el canvi de paradigma: cal repensar la relació dels museus amb les comunitats a les quals serveixen, experimentar amb nous models híbrids de consum cultural i reafirmar amb força el valor dels museus en la construcció d’un futur just i sostenible.
Així, amb el tema “El futur dels museus: Recuperar i tornar a imaginar“, El Dia Internacional dels Museus 2021 convida als museus, als seus professionals i a les comunitats a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valor, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present.

En aquest sentit, a Catalunya estem treballant perquè aquest DIM 2021 recuperem els museus i entre totes i tots imaginem el seu futur. Un DIM 2021 en el qual les persones són les protagonistes, les donem veu i són el centre de la imatge de campanya que ha preparat el Departament de Cultura de al Generalitat de Catalunya (http://patrimoni.gencat.cat/ca/dim2021).

 

El #DIM2021 a Tarragona

Els museus i espais artístics de la ciutat de Tarragona s'uneixen a aquesta celebració i volen fer partícip a la ciutadania els programes expositius i activitats que cada institució ha dissenyat per tal de commemorar aquesta efemèride. Per aquest motiu entre els dies 15 i  18 de maig es programaran diverses activitats específiques adreçades a tots els públics.

De manera conjunta, i per fer més participativa la celebració, el dissabte 15 de maig tots els museus i espais artístics de la ciutat romandran oberts fins a les 21h.

DISSABTE 15 DE MAIG

Portes obertes de 10.00 a 14.00h i de 16.00 a 21.00h

  • Visita lliure a l'exposició:   +ADQ __S _C__NS 

Exposició de les noves adquisicions de la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani de la Generalitat de Catalunya 2016-2020 i de la Col·lecció Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya 2020 dipositades al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona.

  • Activitats autònomes gratuïtes

              Coneguem Els Herois

             Coneguem El Tapís de Tarragona

DIMARTS 18 DE MAIG

Portes obertes de 10.00 a 18.00h

  • Visita guiada a l'exposició:   +ADQ __S _C__NS 

                A càrrec de Manel Margalef, director del MAMT

                Hora: 12h

                Activitat gratuïta amb reserva prèvia: 977235032 / mamtpedagogic@dipta.cat

                Aforament limitat

  • Activitats autònomes gratuïtes

                                Coneguem Els Herois

                                Coneguem el Tapís de Tarragona

Per a més a més informació sobre la programació i horaris consulteu les corresponents webs dels museus i espais artístics de la ciutat.

 

 

DESITGEM QUE GAUDIU DE LA FESTA DELS MUSEUS!!!

 

 

Galeria d'imatges